Hirdetés

14+1 Warhammer-játék, amire érdemes odafigyelned

|

A Games Workshop úgy osztogatja a Warhammer jogokat, mint bohóc gyereknapon a lufit, ezért megpróbálunk rendet tenni a Káoszban és összegezni, hogy mit várhatunk a franchise-tól a jövőben.

Hirdetés

Tizenöt. Ha minden a tervek szerint halad, akkor legalább ennyi játék bővíti majd a Warhammer univerzumát 2016 végéig, természetesen mind a jogokat birtokló Games Workshop teljes támogatásával. A címek között helyett kapott körökre osztott stratégia, MMORPG, belső nézetes lövölde, MOBA, akció és még fantasy foci is. Éppen emiatt a széles választék miatt döntöttünk úgy, hogy összeszedjük nektek a legérdekesebb, a Warhammer világon alapuló videojátékot, amikre kifejezetten érdemes lesz (vagy már érdemes is) odafigyelni. Nem csak a rajongóknak.

Total War: Warhammer (2016 - PC)

A Total War stratégiákat és az Alien: Isolationt jegyző The Creative Assembly, a Sega és a Games Workshop nászából született stratégiában több ezer harcost irányíthatunk valós időben, gigantikus szörnyek, repülő lények és legendás hősök koszorújában, varázslattal fűszerezve, taktikai lehetőségekben tobzódva. Ez lesz az első fantasy világban játszódó Total War, és mi bízunk abban, hogy a stúdió ezúttal sem okoz csalódást.

Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr (2016 - PC, PS4, Xbox One, Mac)

A The Incredible Adventures of Van Helsing és King Arthur játékokkal hírnevet szerzett, budapesti székhelyű Neocore Games egy sandbox akció-RPG-t készít Warhammer 40.000: Inquisitior - Martyr néven, amelynek egyjátékos kampányában egy "sötét, titkos háborúban" harcolhatunk az Inkvizíció (nem Dragon Age) katonáinak szerepében. Kooperatívan is játszhatjuk majd, és többszáz órányi játékidőt sajtolhatunk ki belőle. Hatalmas játszótér, hosszú időre elég szórakozás, az univerzumhoz való hűség… mi más kelhet még a boldogsághoz?

Warhammer 40,000: Eternal Crusade (2016 - PC, PS4, Xbox One, Linux)

A Behaviour Interactive-nek köszönhetjük többek között a Wolfenstein: The New Order és a Middle-earth: Shadow of Mordor játékok múltgenerációs kiadásait is. Az Eternal Crusade egy olyan sci-fi MMORPG lesz, ahol a játékosok egy bolygó méretű térképen kalandozhatnak több kontinensen is, négy játszható frakcióval (Orc, Marine, Eldar és Chaos Space Marine), PvP és PvE lehetőségekkel. A történetet a Warhamer novelláiról ismert Graham McNeill írta, a grafikát az Unreal Engine 4 szavatolja, így minden adott egy minőségi MMORPG-hez.

Warhammer: The End Times - Vermintide (2016 - PC, PS4, Xbox One)

A Warhammer univerzumban, azon belül is a Végidőkben játszódó Vermintide az Escape Dead Islanddel alaposan beégő Fatshark következő, egyébként határozottan ígéretes projektje, egy vérbeli kooperatív FPS, megspékelve közelharccal. Öt egyedi képességekkel rendelkező hős közül választva, a többi játékossal együtt kell megálljt parancsolnunk a Káosz közelgő erőinek, miközben ismerős helyszíneket járunk be, a Games Workshop által írt sztorit ismerjük meg és Jesper Kyd dallamait hallgatva gázolhatunk térdig a patkánybelsőségekben. 

Battlefleet Gothic: Armada (2016 elején - PC)

A Battlefleet Gothic: Armada egy Warhammer 40,000 űrstratégia, mely a Games Workshop népszerű társasát veszi alapul. Az Etheriumért felelős Tindalos Interactive a Focus Home Interactive támogatását élvezve készíti az Unreal Engine 4-es, űrben játszódó, valós idejű RTS-t, amelyben letehetjük voksunkat az Imperial, a Chaos, az Elder és az Orc csapatok mellett is, csak egy a fő: a cél, hogy megsemmisítsük az ellenséget és minél nagyobb területet hódítsunk meg, a kampányon kívül akár többjátékos módokban is.  

Space Hulk: Deathwing (2016 - PC, PS4, Xbox One)

A francia Streum on Studio szintén az Unreal Engine 4-et és a Focus Home Interactive-ot vette igénybe ahhoz, hogy megvalósíthassa a Space Hulk társasjátékon alapuló ötletét, a Space Hulk: Deathwing című vérfagyasztó lövöldét, melyet akár egyedül és kooperatívan is játszhatunk.

Blood Bowl 2 (2015. szeptember 22. - PC, PS4, Xbox One)

Az orkok és emberek közti amerikai foci folytatódik, a Cyanide Studios (Styx: Master of Shadows) új grafikus motort, finomabban kidolgozott modelleket, szebb animációkat és jobb kamerakezelést ígér. A Blood Bowl 2 többjátékos módja felújításon esik át, kapunk teljes kampányt, lesznek minden hájjal megkent szponzorok, váratlan események és minden, mi focirajongónak ingere. Vevők vagytok egy még brutálisabb szezonra?

Warhammer 40,000: Dark Nexus Arena (2016 - PC)

Ezúttal egy MOBA és twin-stick shooter hibrid keretén belül vethetjük be az űrgárdistákat. A kanadai Whitebox Interactive játékának helyszíne Commorragh, a Dark Eldar főváros, ahol a Wych Cults véres arénáiban kell négyfős csapatoknak pörgős csatákban megmérkőzniük (amik Ork, Space Marine, Tau, Sisters of Battle, Dark Eldar és Eldar karakterekből tevődnek össze).

Mordheim: City of the Damned (2016 - PC)

A Mordheim a Warhammer világára, azon belül is a Mordheim című táblás játékra épül, egy körökre osztott, taktikai akciójáték szerepjátékos elemekkel dúsítva. A fejlesztést végző Rogue Factor a Unity 5 és ugyancsak a Focus Home Interactive kiadó segítségével kalauzol el minket Empire Citybe, amelyet egyikonikus frakciót (The Sisters of Sigmar, The Cult of Possessed, az Eshin klán skavenjei és Human Mercenaries) irányítva fedezhetünk fel. A véletlenszerűen generált pályák és permanens halál teszi különlegessé, ha más nem is.

Man O' War: Corsair (2016 eleje - PC)

Újabb társasjátékon alapuló Warhammer adaptációt üdvözölhetünk a Man O' War: Corsair képében, melyben az Öregvilág körüli tengereken próbálunk meg több különböző módon is boldogulni egy testreszabható hajóval és karakterrel. A kilenc főt számláló Evil Twin Artworks (Victory At Sea) a Warhammer univerzum fajainak széles palettáját vonultatja fel ellenünk, ilyen tengeri stratégiát még biztosan nem látott senki.

Warhammer 40,000: Regicide (PC-re megjelent, mobilokra később - PC, iOS, Android)

Egy orkos-űrgárdistás, sakkon alapuló taktikai játék, méghozzá a véresebb, brutálisabb fajtából. A sakkhammerben három fejezet, két játékmód (Regicide, Classic), két frakció (Space Marine, Ork) és ötven küldetés várja a stratégiai játékok, valamint a Warhammer név szerelmeseit, de ebből a koncepcióból nehéz is lenne ennél többet kihozni.

Eisenhorn: Xenos (2015 vége - PC, iOS, Android)

A Pixel Hero Games a díjnyertes író, Dan Abnett Eisenhorn trilógiájának első kötetét, a Xenost formálja át egy 3D-s akció-kalandjátékká. A főszerepben Gregor Eisenhorn inkvizítort köszönthetjük (Mark Strong szinkronjával), aki egy csillagközi összeesküvés mögött a Káosz erőit sejti, ezért megpróbálja minél előbb megtalálni a Necroteuch nevű szentségtelen kötetet, hogy ne kerüljön rossz kezekbe. A sztorira nem lesz panasz, a játékmenetet pedig leginkább a God of Warhoz hasonlítja a stúdió, így igazán kellemes meglepetést is okozhat az Eisenhorn. 

The Horus Heresy: Drop Assault (megjelent - iOS, Android)

Ha a Clash of Clans és a Warhammer franchise találkozna, valószínűleg az lenne a The Horus: Heresy: Drop Assault. A Crooz és a Complex Games a Warhammer 40K polgárháborús korszakát választható frakcióval (Emperor vagy Horus), menedzselhető bázissal, free-to-play modellel és a más játékosok ellen vezénylő Live Skirmish móddal hozza el nekünk. 

Warhammer 40.000: Deathwatch - Tyranids Invasion (iOS-re megjelent, PC-re október 20-án jön - PC, iOS)

Ha a Warhammer Questet ismeritek, akkor talán a Rodeo Games csapatának nevét is hallottátok már. Akár igen, akár nem, a srácokra érdemes odafigyelni, hiszen egy körökre osztott stratégiát fejlesztettek az Unreal Engine 4 grafikus motorral, méghozzá iOS eszközökre, ami egy friss bejelentés alaján Deathwatch: Enhanced Edition címmel, kibővített és feljavított módon PC-re is jön. A tízfejezetes kampányban a Deathwatch nevű Space Marine osztag irányításra hárul ránk (vagy a többjátékos módban három további barátunkra is), a feladat pedig a Tyranidok fűbe haraptatása.

+1 Warhammer 40,000: Dawn of War 3 (N.A. - PC)

Bár mindk özül ez a legfontosabb, mégis utoljára kellett hagynunk a harmadik Dawn of War epizódot, ugyanis a fenti játékokkal szemben még nem történt meg a bejelentése. 2011 nyarán röppent fel a pletyka, hogy a THQ a gamescomon rántja le róla a leplet, ám a kiadó csődbe ment és a Sega szerezte meg a jogokat. Legutóbb idén júliusban hallottunk a projektről, mikor a Sega of America megújította a dawnofwar3.com-ot. Reménykedünk.

Ti melyiket várjátok a legjobban, vagy melyik már megjelenttel játszotok épp?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)