Hirdetés

Ezek voltak 2017 legjobb játékai szerintetek

|

December végén megszavaztattuk veletek 2017 legjobbjait, itt az idő, hogy kiderüljön, mi lett a vége, melyik játék az Év játéka a GameStar olvasói szerint.

Hirdetés

Mindig nagyon izgalmas, amikor képet kaphatunk arról, a magyar játékosok mit zártak a szívükbe, és mi az, ami teljesen hidegen hagyta őket. A legutóbbi GameStar Awards is okozott néhány meglepetést.

Hirdetés

A 2018/01-es lapszámban már lehoztuk az eredményeket, de nem szeretnénk, hogy azok, akik a szuper teljes játék, a még jobb tartalom és a mindenféle extrák, kuponok ellenére sem veszik meg az újságot, ne értesüljenek ezekről. Mivel 22 kategória volt, nem akartuk mindet egy oldalra bezsúfolni, úgyhogy a lap alján majd ne felejtsetek el továbbhajtani. Kezdjük is.

A legjobb belsőnézetes akciójáték

A Wolfenstein II: The New Colossus - akárcsak a Bethesda más, mostanában megjelent játékai - kapcsán nem volt tolongás a kasszáknál, de ez nem jelenti, hogy nem megérdemelten szerzett első helyet ebben a kategóriában. A Call of Duty WWII, amit viszont megint milliók vettek meg és a tavalyi év legkelendőbb játéka lett, jelentős lemaradással szerezte meg a második helyet. A Star Wars Battlefront II-nek valószínűleg betett a loot box botrány, a Destiny 2 itthon alig érdekelt valakit, a Prey pedig a jó alapötlet ellenére nem kapott szárnyra. Nagyjából ezt az eredményt vártuk.

A legjobb külsőnézetes akciójáték

Nem volt kérdés, melyik két játék fog az első helyért versenyezni ebben a kategóriában (is). A Breath of the Wild harmadik helye is nagyon szép. Az érdekes témájú Hellblade-nek sikerült a részben nehézségével ismertté vált Nioh-t lenyomnia.

A legjobb szerepjáték

Kisebb meglepetést okozott ebben a kategóriában a South Park: The Fractured but Whole fölényes győzelme. Úgy gondoltuk, a Divinity: Original Sin 2 jobb helyre kerül, de csak negyedik lett. A Zelda szépen remekelt, bár megoszlottak a vélemények arról, szerepjátéknak sorolhatjuk-e. Mindenesetre ez a szavazókat nem zavarta meg.

A legjobb multiplayer

Majdnem a szavazatok 50 százalékát sikerült megszereznie a tavalyi év szenzációjának, a PlayerUnknown's Battlegroundsnak, ami, tekintve mennyien játszanak vele, várható volt. Az viszont izgalmasabb, hogy a Battlefront II maga mögé utasította a Call of Duty WWII-t. 

A legjobb stratégiai játék

Nagy tétben fogadtunk volna itt is a Total War: Warhammer II győzelmére, de arra számítottunk, a kategóriában a PC-s játékok fognak dominálni. A Mario + Rabbids Kingdom Battle második helye viszont nagyon szép.

A legjobb kalandjáték

Világszerte népszerű, de itthon különösen nagy rajongói tábora van a Life is Strange-nek. A Before the Stormot a szavazók 55 százaléka választotta a legjobb kalandjátéknak, míg a második Guardians of the Galaxy csak 18%-ot tudott megszerezni. A Deck Nine megérdemli az elismerést, a Telltale-nek meg talán jót tenne, ha nem csak a sztorira, hanem a játékok technikai oldalára is fókuszálna.

A legjobb versenyjáték

Mióta PC-re is megjelenik, a Forza sorozat népszerűsége nagyot nőtt hazánkban, a Forza Motorsport 7 pedig megérdemelten lett a legjobb versenyjáték. A második helyet a Gran Turismo Sport szerezte meg, úgy lászik, hibái ellenére is sokan szerették. A Project Cars 2-t viszont egy kevéssel lenyomta a DiRT 4.

A legjobb sportjáték

Megintcsak nem estünk le a székről, amikor azt láttuk, a legjobb sportjáték a FIFA 18 lett 49 százalékkal, de az már annál inkább érdekes, hogy a második helyet nem az NBA 2K18, hanem a Steep: Road to the Olympics kiegészítője birtokolja. A téli sportok jobban érdeklik a hazai gamereket, mint a kosárlabda?

A legjobb folyamatosan frissülő játék

Az eladási toplistákról levakarhatatlan Grand Theft Auto Online és a folyamatosan növekvő népszerűségű Rainbow Six: Siege párharcából előbbi került ki győztesen. Az Overwatch alig maradt le, a Destiny 2 viszont elég csúnyán.

A legjobb kiegészítő/DLC

Ahogy a Horizon Zero Dawn, úgy annak kiegészítője is kiválóan sikerült, önálló játékként is megállná a helyét. Ezzel ti is egyetértettetek. A Siege új szezonjánál jobban tetszett nektek a Battlefield 1 They Shall Not Pass kiegészítője, a nagyon tartalmas War of the Chosen csak a negyedik helyen tudott landolni.

Lapozz tovább, van még!

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)