Hirdetés

Ezek voltak 2017 legjobb játékai szerintetek

|

December végén megszavaztattuk veletek 2017 legjobbjait, itt az idő, hogy kiderüljön, mi lett a vége, melyik játék az Év játéka a GameStar olvasói szerint.

Hirdetés

A legjobb gyűjtői kiadás

Az év végén még össze is szedtük a gyűjtői kiadásokat, hogy könnyebb legyen ebben a kategóriában dönteni. Érdekes módon itt is az AC: Origins és a Horizon Zero Dawn küzdött, és előbbi nyert. 

A legjobb Nintendo játék

Bár tényleg nem vagyunk Nintendo-nemzet, sokan adtátok le voksotokat ebben a kategóriában is. Fölényesen, 62%-kal  győzött a platform első ütős játéka, a Breath of the Wild, a második pedig a Super Mario Odyssey lett szerény 15%-kal. A lista további részét tekintve nagyjából erre számítottunk.

A legjobb Xbox/Windows 10-játék

Bár a versenyjátékok között diadalmaskodott a Forza Motorsport 7, a Microsoft játékai közül nem ez lett a kedvenc, hanem az indie csoda, a Cuphead. Azért a Forzának sincs oka szégyenkezni.

A legjobb PlayStation játék

A PlayStation Magyarország egyik illetékese egy interjúban azt mondta, itthon a Gran Turismo Sport nyerte eladásokban a tavalyi évet, és csak második lett a Horizon, de ez a szavazáson nem mutatkozott meg. A Guerrila Games akciójátéka 54%-kal az első, a GT Sport pedig 8-cal az utolsó lett, holtversenyben a Niohval és a Crash Bandicott: N Sane Trilogyval. Az Uncharted: The Lost Legacy nem ment rosszul, 21% szavazott rá.

A legjobb PC-s játék

A legjobb multiplayer játéknak járó cím után a legjobb PC-s játék címét is megszerezte a PUBG, nem kevés szavazattal. Itt már a Divinity: Original Sin 2 legalább egy második helyet összekapart, a harmadik pozícióba tolva a Total War Warhammer II-t. Úgy tűnik, a Dawn of War széria visszatérése nagyon nem jött be.

A legjobb kis költségvetésű játék

Tényleg nagyon szerettétek a Cupheadet, ahogy egyébként mi is: a legjobb kis költségvetésű játék címét is neki ítéltétek. Az Outlast 2 második lett, a Little Nightmares pedig a harmadikig jutott. Csak szegény Tormentet és a Thimbleweed Parkot sajnáljuk, mely utóbbinak nem sikerült sehol jó eredményt elérnie - hiába, rétegjáték, egy nagyon szűk közönségnek szól.

A legjobb felújított játék

A Crash-gyűjteményből nagyon sokat adtak el, a vártnál nagyobb volt iránta az érdeklődés. Szavazásunkon az L.A. Noire-t sikerült egy kicsivel beelőznie. A sor végére két PS-exkluzív ért be, középen pedig a felújított StarCraft vert sátrat.

A legjobb platformer/ügyességi játék

Megint a Cuphead, megint toronymagas előnnyel. A Crash sikere itt is megmutatkozik, a platformerek csúcsának tartott Super Mario Odysseyt simán hátrébb tudta taszítani. A Sonic Mania jobbat érdemelt volna, de nem lenne jó a Little Nightmarest sem az utolsó helyen látni.

A legjobb új gaming hardver

Hiába a Switch, hiába az Xbox One X, a magyar piac PC-központú, így a legjobb új harver címét egy videokártya, méghozzá a 1080Ti szerezte meg. Azért jó látni, hogy a Switch nagyságát is sokan elismerték.

A legjobb újítás

Itt meg pláne. A PUBG a játékmenetével, a Game Pass a koncepciójával újított, de egy hajszálnyival mégis inkább a forradalmi hardver nyert.

A legkínosabb esemény

A szavazás idején még forró volt a vita a Battlefront II loot boxai körül, sokan valószínűleg a friss élmény miatt is erre szavaztak. A Mass Effect Andromedát nagyon sokan vették meg itthon is, így rengetegen sajátkezűleg tapasztalhatták meg, mennyire elszúrta a BioWare.  A LawBreakers és a Curse of Osiris 9-9%-kal osztozik az utolsó helyen.

Az év játéka pedig nem más, mint...

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)