Hirdetés

GameStar Évértékelő 2012: ahogy Gyu látta

|

Egyre közelebb vagyunk az idei év végéhez, melyenek értékelését Gyu folytatja, aki beszél a könyvéről és az SWTOR hitványságáról.

Hirdetés

Gyuról el lehet mondani, hogy nem ma kezdte a szakmát és jóindulatával, világlátásával, mély gondolataival mindig tud valami pluszt adni az embernek. Mindemellett nagyon jól viseli a saját paródiáit, gondolunk itt azokra a kétes értékű alakításokra, melyeken Nightwolf kolléga játszotta őt. Főleg a GameStar Warsban, ahol annyira átszellemültek mindketten, hogy simán összevesztek azon, ki az igazi Gyu! Következzék tehát az igazi Gyu évértékelése.

- Mi volt a legnagyobb 2012-es csalódásod?

Számomra személyesen a legnagyobb csalódás az volt, hogy különböző tulajdonosváltások és egyéb hercehurcák miatt nem jelent meg a könyvem - reméljük 2013 tavasza elhozza a kötet boltokbakerülését. Egyébként pedig nagy csalódás volt a Star Wars: The Old Republic amely minden jó tulajdonsága és később ingyenné válása ellenére sem képes összeszedni magát. Elég régóta gondolkodom, mi lehet a baj vele, de ismerem a játékot és tudom, hogy jó, de sokaknak ez sem elég. Emellett az év eleji betegségem is nagyon megviselt lelkileg.
 
- Mi volt a legjobb 2012-es élményed? 

Magánemberként az, hogy a párommal egymásra találtunk azután 33 évvel, hogy megismertük egymást. Szakmailag szinte minden igazi nagy élmény a Guild Wars 2-höz kapcsolódik, míg a látványos színpadi hasraesésem is. Azóta is kiemelt kedvencem a játék. 
 
 
- Mi volt a legrosszabb (legkellemetlenebb) GSO-s élményed?
 
Néhányszor sikerült elaludni vasárnap a nagy fáradtságtól így a szokásos Tiszteletem! többször maradt el, mint amit szerettem volna. Egyébként pedig minden GS Live-ot egyben GSO élménynek is veszek. Talán októberben volt egy adás, amikor már vagy 10 perce jópofiztunk a stúdióban, amikor bejött Endre, hogy "semmi sem ment adásba, leállhattok"... Az nem volt kellemes élmény.
 
- Mi volt a legjobb GSO-s élményed?
 
Két nagy élmény: az egyik szakmai jellegű. Amikor én elvállaltam a hírezést a GSO-n, akkor arról volt szó, hogy "ideiglenesen, csak néhány hónapig". 4-5 évvel és több, mint 10ezer megírt hírrel később nagyon jó érzés volt abbahagyni. A másik pedig az a leányzó volt, aki a pesti autósokat és tömegközlekedőket megmenekítő Assassin's Creed jelmezes fiatalember kísérője volt: tőle még én is zavarba jöttem, pedig nem szokásom.
 
- Melyik szerinted az év legrosszabb játéka?
 
Számomra a Family Guy Online volt, amit gyorsan be is zárnak hamarosan: nem véletlenül. nagyon jó kis sorozatból csináltak borzalmas játékot....
 
- Melyik az év legjobb játéka?
 
Számomra vitán kívül a Guild Wars 2. Technikai megvalósítása, történetei, grafikai világa mind-mind egyedülállóvá teszik.
 
 
- Ha van, akkor ki/kik a kedvenc kommentelői(d) a GSO-n?
 
Végre megismerhettem Bratach-ot személyesen, de legnagyobb kedvencem Guts1983 - értelmes, tisztelettudó, intelligens ember. Nagyon kedvelem még Necreont, Marko90-et, Rettttenetest, Csapviz45-öt, torrob-ot, wikingkinget és még sokakat másokat.
 
- Mit vársz 2013-tól?

A kérdés azért nehéz, mert jelen állapotban a fél világ túlélésre játszik, ahogy én is. Ennek ellenére vannak terveim: szeretném végre a könyvemet a kezeim közé kapni, el szeretném kezdeni a második regényt, egy új lemezt tervezek kiadni, sok-sok év után először el szeretnék utazni nyaralni. Szakmai fronton már várom az Ouya beszezését, kiváncsi leszek milyen címek és milyen konstrukcióban fognak megjelenni rá. Egyéb új konzol nemigen izgat. Azt várom, hogy bárki kaparintja meg a THQ örökségét, az jól bánik majd vele. Remélem a Godus méltó lesz régi hírnevéhez és még sok jó Kickstarter projectet várok, amiben sok legenda tér majd vissza kiváló ötletekkel. Válozatlanul várom az Amiga feltámadását s persze azt várom, hogy mindenki boldogságban, békességben és szeretetben érje meg 2013 Karácsonyát is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)