Hirdetés

GameStar Évértékelő 2013: ahogy HP látta

|

A GSO főszerkesztője magát hagyta a végére, hogy saját lapján dicsérje magát szembe 2013 utolsó óráiban. Na jó, azért az idei évről is mesél egy kicsit nektek az a srác, akinek saját ivós játéka van (általatok).

Hirdetés

Az online felület arany váll-lapos tábornoka zárja azt az évet, ami rengeteg változást hozott a GSO életében, remélhetően mindnyájatok örömére. Kiváló főszerkesztőnk elidőzik egy pillanatra az elégedetlenkedők témájánál is, de inkább a pozitívumokra hívja fel a figyelmet. Ja, és azt észrevettétek, hogy HP halántékán Dél-Amerika alakú a haj?

Életem egyik legnehezebb, de egyik legjobb éve van mögöttem. Korbács és kenyér - ahogy Paksi Endre mondaná, amikor még nem annyira részeg, hogy csak annyit mondjon: nyitmákhívó. Persze a kettő ugyanazt jelenti. Sok dolog indult újra az életemben idén: új kapcsolat, széteső, majd romjaiból épülgető zenekar, új GameStar. Nem csak a magamfajta szalonautistát viseli meg az ennyi változás, nem is nagyon tudok haragudni magamra, amikor azt mondom: kimerítő egy év volt ez. Ugyanakkor annyit tanultam, amennyit soha még, ez a HP már nem az a HP, aki tavaly azt gondolta, hogy mindent látott már.

Mi volt a legnagyobb 2013-as csalódásod?

A 2012-es év végi rendhagyó világvége érdeklődés hiányában elmaradt, helyette megint dolgozni kellett. Ez persze nem akkora csalódás, ha az ember szereti a munkáját. Értek persze kellemetlen élmények, volt sok akadály, nehézség, küzdelem, de ha azt nézem, hogy a világon hány ember küzd sokkal keményebben és sokkal alázatosabban, mint én, akkor inkább kussolok. Vagy rövid fohász után a világbékére innék. Az hiányzik. Innen a GSO-ról is, mert sokszor futottam bele türelmetlen, rosszindulatú, zsigerből savazó, direkt bántó megjegyzésekbe (mindegy, hogy ezek felénk irányultak vagy egymás felé), amit nagyon rossz volt látni. Disorder is motyogott valami ilyesmit a maga bájosan szájhúzó módján, persze azt is azok vették magukra, akiknek nem is szólt.

Mi volt a legjobb 2013-as élményed?

A PlayIT (főleg a decemberi, a metálos ugyebár), a GameStar Tábor, a GameNight felfutása, a GSO megerősödése. Túl sok? Ez egy ilyen év volt. Ráadásul új arcokat is nyerünk a GS csapatba: ott van Ancsaa, Kaci, Tonight, T.Á., vagy az időközben már eltűnt Tender és Scaevola, hogy csak pár nevet említsek, ők a gyakornokok, akiknek nagyon sokat köszönhetünk. És persze Hunter és Szada sem maradhat elismerés nélkül, rengeteget dolgoztak azért, hogy ne maradjatok tartalom nélkül. Ahogy daev és Paca is, köszönet jár nekik. A magánéletemben is csupa jó dolog történt, de ezért nem itt fogok hálálkodni.

Mi volt a legrosszabb (legkellemetlenebb) GSO-s élményed?

A rosszindulat. Az a tévhit, hogy az online újságírás ingyen jár, ezért beszólunk a reklám miatt (kicsit más kultúra, de ha tetszik egy oldal, akkor az összes hirdetését végigkattintom, mivel tudom, mennyire fontos faktor lehet ez). Az, hogy valaki azt írja: "az újakat nem is akarom megismerni". Az, hogy amikor megalkotunk egy VIP kártyát, amelynek segítségével olcsóbban lehet játékot vásárolni, akkor van olyan, aki azt mondja: "miért csak ennyi?". Az, hogy ha nem tetszik, ami le van írva, akkor máris az a mondás, hogy itt lefizettek mindenkit. Annyira örülnék, ha valóban lefizetne már valaki, hogy legalább ilyenkor húszezresekkel töröljem meg gondterhelt homlokom. Szerencsére nem csak ez a jellemző, rengeteg olyan olvasó van, akikkel találkozva vagy beszélgetve érzem, hogy mennyire jó dolog GameStaros arcnak lenni.

Mi volt a legjobb GSO-s élményed?

A megújulás. A kreatív ötletelések. A GameStartok Siriussal és daevvel. Azt látni, ahogy 2013-ban kialakult egy új korszak, miközben a Mocsy vezette printes csapattal együtt sikerült minden téren növekedni egy olyan piacon, ami nem erről híres mostanság.

Melyik szerinted az év legrosszabb játéka?

A The Walking Dead: Survival Instinct nekem az egyik legnagyobb csalódás, nyilván sokat vártam tőle, és akkor sem hittem el, hogy fos lesz az egész, amikor már egyértelműen utaltak rá a jelek. Sajnos a kedvenc szériámat meggyalázták szépen, ezzel együtt kell élnem. Csalódtam az új generáció nyitányában is, tudom, hogy a generációváltás sosem volt még erős, de 2013-ban akár lehetett volna. Itt volt az ideje. Megint senki nem mert innovatív lenni, megint csak a kötelező gyakorlatok kicsit szebben. Ilyenkor siratom a Wii U-t, és komolyan gondolkodom azon, hogy a végén PC-n fogok játszani, ami nagyjából tőlem olyan, mintha Bud Spencer hagymás bab helyett egyik nap krumplis halat kérne.

Melyik az év legjobb játéka?

Imádtam a GTA 5-öt, a State of Decay-t (a zombifétisem miatt nálam ő a tuti befutó), a konzolos Diablo III-at, odáig voltam a Beyond: Two Souls-ért (még akkor is, ha az inkább filmes élmény számomra), de a The Cave is nagyon kedvemre való kis cucc (a Double Fine humor engem mindig megtalál, szóval elfogult vagyok). Kevés időm van saját kedvemre játszani, így a legtöbb idei nagy cím még arra vár, hogy befejezzem. Addig inkább nem kiabálok el semmit.

Ha van, akkor ki/kik a kedvenc kommentelő(i)d a GSO-n?

Gócza Gergő, gratulálok, megkaptad a "GameStar főszerkesztők kedvence" érdemrendet, te pontosan tudod, hogy miért vagyok neked nagyon hálás idén. Persze ott van Paydogs vagy Bratach is, akiknek nagyon sokat köszönhetünk, akik nélkül a GSO nem lenne ugyanolyan. De mindenkinek nagyon köszönöm, aki veszi a fáradtságot, hogy hozzászóljon, aki segít egy másik olvasónak, ha kérdése van, akik kultúráltan leírja a véleményét, aki mesél arról, hogy milyen élmény játszani az XY játékkal. Sokan vagytok, akik ugyanannyit adtok ehhez a magazinhoz, mint mi magunk, számítunk rátok 2014-ben is.

Mit vársz 2014-től?

Még több zombis cuccot. Meg világbékét. És jövő ilyenkor is szeretnék ugyanitt arról mesélni, hogy mit várok 2015-től. Addig is kívánok nektek nagyon boldog új évet!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)