Hirdetés

GameStar Filmajánló - Csapda, Óz a hatalmas és Született gengszterek

|

"A Szikla" izmokban, Óz varázslatokban, Al Pacino gengszterekben utazik, mi pedig megmutatjuk, hogy a héten mit érdemes nézni.

Hirdetés

Bár itt a tavasz, mi mégis zárthelyi szórakozást ajánlunk: négy olyan filmet, amik remek kikapcsolódást nyújthatnak (vagy nem feltétlenül, de egy próba még nem a világ). Ne várjunk tőlük akkora csalódást, mint a Die Hard 5-től vagy annyi díjat, mint a Zero Dark Thirty – A Bin Láden hajszától, de megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy feledtessék velünk a gondokat - például a hatodik Resident Evil film bejelentését.

Csapda (Snitch)

Dwayne Johnson egykoron profi pankrátor volt, a 2001-ben indult filmes karrierje azonban jobban profitált, ezért maradt annál, amiből futotta kenyérre és tömegnövelőre. A Szikla becenéven futó izomember szinte minden stílusba belekóstolt már, de Johnson helye egyértelműen az akciófilmekben található. Éppen ezért helyesen döntött, mikor elvállalta a Csapda című akcióthriller főszerepét, amelyben elkeseredett apaként börtönbüntetés előtt álló fiát úgy próbálja megmenteni, hogy beépül egy drogkartellbe.  A megtörtént eseményen alapuló Csapda egyszerre ötvözi magában az akciót, a drámát, a thrillert és a krimit. Johnson a Rohanás című filmje óta próbálja megmutatni, hogy képes keménykedés mellett színészi alakítást is nyújtani. Ebben segít neki a kaszkadőrből lett rendező, Rick Roman Waugh, aki a 112 perces játékidő utolsó pillanatáig képes a székhez szögezni nézőit és hasonló alapossággal válogatta össze a stáb tagjait is. Susan Sarandon kemény szövetségi államügyészként kihagyhatatlan része a filmnek, de a The Walking Dead Shane-jeként ismert Jon Bernthal is a legjobb formáját hozza ex-fegyenc drogdílerként. A Csapda összességében egy korrekt iparos munka, ami nem taglóz le Bosszúállók módjára, nem gondolkoztat el Eredet-szerűen, de kikapcsolja az agyat. Ilyen is kell.

(Érdekesség: Bruce Willis-hez hasonlóan Dwayne Johnson is Magyarországra jön forgatni, ugyanis nálunk veszik fel a Brett Ratner nevével fémjelzett Hercules bizonyos jeleneteit. A forgatás várhatóan nyáron kezdődik.)


Óz, a hatalmas (Oz The Great and Powerful)

Sam Raimi a Pókember-trilógia után nem adta fel álmát, hogy újabb blockbustert rendezhessen, de a 2009-es Pokolba taszítva nem hozta a várt bevételeket. A büdzsét bőkezűen szóró Disney lobogója alatt szerencsére megtalálta számítását és nekiláthatott az Óz, a hatalmas munkálatainak. A film egyfajta előzményként megmutatja, hogy egy piti cirkuszi bűvész hogyan válik Ózzá, a hatalmas varázslóvá, így kiteljesedhet az eredeti történet, megérthetjük az Óz, a csodák csodájához vezető utat. Mivel a Disney nem szeretné megismételni a John Carter tavalyi gigászi bukását, ezért bevetettek mindent a siker érdekében: A majmok bolygója: Lázadással nagyot kaszáló James Franco kapta a főszerepet és az Alice Csodaországban látványvilága párosul Danny Elfman varázslatos zenéjével. A férfinézők jókedvéről három bájos mellékszereplő hölgy gondoskodik, Michelle Williams, Rachel Weisz és Mila Kunis személyében - igéző pillantásaik már önmagukban megérték azt a 200 milliós gyártási költséget. A film érdekessége, hogy a játékidő elején fekete-fehérben láthatjuk a történéseket, majd ahogy a leendő Óz eléri a csodák földjét, minden átvált színesbe. Igazi családi látványfilm, de akár egy baráti társaságnak, romantikázó párnak is érdemes beülnie rá.

(Érdekesség: először Robert Downey Jr.-t kérték fel Óz szerepére, de a film munkálatainak elhúzódása miatt ő kilépett és helyére leszerződtették James Franco-t. A Vasember mint Óz amúgy is furcsa lett volna, nem?)


Született gengszterek (Stand Up Guys)

Al Pacino már nem egyszer bizonyította, hogy remekül ért a gengszterléthez, elég csak a Keresztapa első és második részének Oscar és Golden Globe-jelöléseire gondolnunk, de egy ideje valahogy nem remekel. A Született gengszterekben megöregedve próbálja meg fenntartani a látszatot, hogy továbbra is ereje teljében van, amihez Christopher Walken és Alan Arkin asszisztál. Fisher Stevens eddig nem igazán mutathatta meg, hogy milyen közepesnél jobb filmmel előrukkolni, a Született gengszterek című vígjátékkal dobbantana innen. A sztori szerint Val (Pacino) 28 évnyi börtönélet után újra megkeresi barátait, hogy folytassanak minden olyan bűnös élvezetet, amit anno abbahagytak, de időközben a múlt is visszaköszön. A történet nehezen indul be, a film első fél óráját csak a legkitartóbbak bírják ki a terem elhagyása nélkül, de ha a három veterán színészre koncentrálunk, akár még jól is szórakozhatunk a maradék időben. Egy-két csavartól eltekintve középszerű sztorit kapunk, de a színészgárda megérdemel egy esélyt a bizonyításra. 

(Érdekesség: A szerb modell, Diana Becirovic még 1972-ben került össze Al Pacino-val és a hölgy saját bevallása szerint nagyot csalódott a színészben. Pacino állítólag unalmas, paranoiás, ráadásul pocsék szerető is, mégis hihetetlenül nagy volt az egója. A pletyka, attól szép ez a világ.)


Nekem Budapest

Budapest az utóbbi időben alaposan kivette részét a film- és sorozatforgatásokból, a stábok szinte egymásnak adták a stúdiók kilincseit. Bruce Willis itt vérezte össze a trikóját a Die Hard 5 munkálatai során, Robert Pattinson is úgy érezte magát, mint Párizsban, nem csoda hát, ha fővárosunkról mindenkinek más ugrik be. A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős rendező osztálya azt határozta el, hogy alacsony költségvetésből elkészíti a Nekem Budapest című szkeccsfilmet. Különböző műfajú, rövid történetekkel konstatálják a város életét, a benne élő embereket, mindezt egyéni nézőpontból. Az már az első anyagokból is kiderült, hogy a film nem a turistacsalogató fajtából való, nem kell attól félnünk, hogy az unalomig ismételgetett Budai Vár, Parlament és Halászbástya körül forog majd minden. A Nekem Budapest sokkal inkább azt a budapesti életet mutatja be, ami nem a nagyközönség számára szól, nincs kitéve a kirakatba, amit csak az érthet, az élhet meg, aki odavalósi.

(Érdekesség: A srácok vicces módon még saját helyzetüket is belecsempészték az alkotásba, a Bálint című kisfilmben például egy pályakezdő filmes első művét szeretné elkészíteni, bármibe kerüljön is…)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)