Hirdetés

GameStar Filmajánló - G.I. Joe - Megtorlás és Támadás a Fehér Ház ellen

|

Heti filmajánló rovatunkban ezúttal az akció, a hazafiasság és az árulás dominál, pörgősen indul az április.

Hirdetés

A legutóbbi alkalommal bemutatott Az óriásölő nevéhez méltóan nagyot bukott - nagyon úgy tűnik, hogy Bryan Singer fejben már az X-Men: Az eljövendő múlt napjait rendezi, jobb is az. Nem úgy a Batman-trilógiát jegyző Christopher Nolan, aki pontosan tudja, hogy mit szeretne véghezvinni Interstellar nevezetű sci-fijével, amelynek főszerepére Matthew McConaughey-t nézte ki magának. A választás különös lehet, de a vígjáték-szerepeiről ismert színész megállta már a helyét komolyabb műben is, elég csak a 2011-es Az igazság ára című drámára gondolni.

Az április meghozta a Percy Jackson és az Olümposziak – Szörnyek Tengere első előzetesét is. A stúdió reménykedik abban, hogy a Harry Potter-szériához hasonló aranytojást-tojó tyúkot faraghat Percy Jackson kalandjaiból, a fantasy téma és a színészek adottak, a többi a nézőkön múlik. Befutott a Nagyfiúk 2 mozgóképe is, amely tovább bővíti a céltalan, történet nélküli vígjátékok sorát, de a bevételi adatok szerint a nézők pont erre kíváncsiak. Adam Sandler ezúttal Rob Schneider nélkül röffent össze a haverokkal, (Chris Rock, David Spade és Kevin James) már most számolgathatja a dollárkötegeket. Utoljára hagytam a hét legnagyobb meglepetését. Seth Rogen ismét összetrombitálta a haverjait, hogy összehozzanak egy laza vígjátékot, amit a változatosság kedvéért egy kis apokalipszissel és egyéb katasztrófákkal fűszereznek meg. Az Itt a vége trailere rendkívül szórakoztató komédiát ígér, amelyben feltűnik többek között a Harry Potter-franchise üdvöskéje, Emma Watson is egy kalapácsot lóbálva. Vehemenciáját akár Dwayne Johnson is megirigyelhetné, de a héten ő inkább fegyvert ragad és megtorol.

G.I. Joe – Megtorlás (G.I. Joe: Retaliation)

2009-ben robbant a blockbuster bomba és Stephen Sommers lerakta a G.I.Joe franchise filmes alapkövét. A büdzsé dupláját termelő akciónak annyi köze volt a G.I.Joe névhez, mint tyúknak az ábécéhez, de a Paramount és a Hasbro a bevételt helyezték előtérbe, nem hibáztathatjuk őket. A folytatás új főszereplővel és még több pörgős akcióval kívánja becsalogatni a nézőket, Dwayne Johnson neve segítség is lehet. Mióta megválogatja szerepeit, azóta igen szépen cseng a neve a szakmában, a Halálos Iramban 5 pedig tovább öregbítette hírnevét. Johnson mellett hasonló szerepet tölt be Channing Tatum is, aki korunk egyik legfoglalkoztatottabb színészeként rögtön igent mondott a folytatásra, ellenben Marlon Wayans ezúttal kimaradt a mókából. Sajnálhatja, hiszen a G.I.Joe – Megtorlás ott veszi fel a sztori fonalát, ahol az első rész véget ért. A Joe-knak újra szembe kell szállniuk az első részben megismert Kobrákkal, amelyben segítségükre lesz a szervezet alapítója, az eredeti G.I. Joe, maga Bruce Willis (naná, hogy ő). A történet nem veszi túl komolyan magát, épp annyi figyelmet fordítottak rá, amennyit kell, de értelemszerűen a filmet továbbra is az akció és a látványorgia viszi el a hátán, amelyet csak néha szakít meg pár lazább poén. Popcorn mellé, kólát szürcsölgetve tökéletes választás és a G.I. Joe – Megtorlásnak megvan az a pozitív tulajdonsága, hogy bárkivel becsücsülhet rá az ember, nem csalódik, ha nem szeretne többet puszta szórakozásnál.

 

(Érdekesség: a film eredetileg tavaly nyáron jelent volna meg, de a Paramount átgondolta a lehetőségeket és rájött, hogy 3D-ben szeretnék viszont látni az alkotást, valamint a tesztvetítések során az is kiderült, hogy a nézők sokkal több jelentet szeretnének látni Channing Tatummal. Mindkettő teljesült.)

Támadás a Fehér Ház ellen (Olympus Has Fallen)

Az 1988-as Die Hard igazi lavinát indított el az akciófilmek körében. Arra a jelenségre gondolunk, mikor főhősünk egy épületet megszálló komplett terroristacsoporttal számol le önerőből. Bruce Willis volt az, aki tökélyre fejlesztette a dolgot és a mai napig szinte évente akad olyan rendező, aki hasonló koncepcióval kívánja megvenni a nézőket - hol a jövőbe helyezve a cselekményt (Dredd), hol az amerikaiak szimbolikus épületébe. A Fehér Házas ötletet nehéz lett volna elrontani, de a Brooklyn mélyén rendezője, Antoine Fuqua nem bízta a véletlenre a dolgot. Kiválasztott párat korunk ismert színészeiből (Gerard Butler, Aaron Eckhart), hozzáadta az akció- terrorista-hazafiasság fűszert, és ha még ez sem jönne be, ott van Morgan Freeman adu-ásznak. Szükség is volt minderre, hiszen nagy a konkurencia, Roland Emmerich is hasonló projektbe (lásd lentebb) kezdett, ráadásul az alapkoncepció (a Fehér Házat terroristák szállják meg és a Gerard Butler alakította ügynök szállhat csak szembe velük) Amerikán kívül nem sok nemzetet mozgat meg. A Támadás a Fehér Ház ellen mindenesetre jól nyitott a pénztáraknál, rövid idő alatt nullszaldósra küzdi magát és onnantól már csak egy lépés választja el a folytatástól. Ha ránk hallgattok, a feliratos verzióra váltotok jegyet, ugyanis Morgan Freeman hangját egyik magyar szinkronszínész sem tudja visszaadni.

 

(Érdekesség: A katasztrófafilmek nagymestere, Roland Emmerich maga is elkészítette a saját változatát White House Down címen, amelyben Channing Tatum mentheti meg az elnök hátsóját a terroristáktól. A hazai premier augusztus 29.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)