Hirdetés

GameStar Filmajánló - Horrorra Akadva 5, Likvidálva és Pokoli futam

|

Heti filmajánló rovatunkban most Charlie Sheen humora és Paul Walker adrenalinfüggősége áll a középpontban.

Hirdetés

Újabb izgalmas hetet tudhat maga mögött a filmipar,úgy tűnik, hogy végre révbe ér a Jurassic Park 4, remélhetőleg júliusban megkezdődhet a forgatás. Steven Spielberg ezúttal produceri posztjában sürög a kondér körül, a rendezői teendőket a Kockázatos túra készítője, Coolin Trevorrow vállalta, aki azt ígéri, hogy az újfajta dínók mellett visszaköszönnek majd régi ismerősök is.

Ahogy Hollywood, úgy az ördög sem pihent az utóbbi időben, erről leginkább az ABC Family tudna mesélni, akik műsorra tűzték a Batman: Kezdődik című remeket, ám kicsit benézték a film leírását, így az eredeti sötét hangulat helyett romantikus dráma meghatározással reklámozták. A promó szövege szerint Batman "legendás hős, aki a családjáért harcol és a szerelemért él." Zseniális! Legalább annyira, mint A feláldozhatók 3 aktuális fejleményei, melyek szerint Wesley Snipes a börtönből frissen szabadulva máris aláírt a stábba. Ha bejönnek Sylvester Stallone számításai, akkor Mel Gibson mutathatja meg, hogy miképpen bánik a kiöregedő akciósztárokkal a kamera másik oldalán.

Nem múlhat el úgy évszak, hogy a kiadók és fejlesztőcsapatok ne szellőztessenek meg pár ígéretet a legnagyobb címek filmadaptációjáról. Ezúttal a Metro és Saints Row sorozatok kapcsán nyilatkozta azt a jogokat birtokló Koch Media, hogy mindenképpen szeretnék, ha valamikor a távoli jövőben a mozikban is találkozhatnánk ezekkel a címekkel. Sajnos még a Dead Island film kapcsán sincsenek konkrétumok, pedig a jogokra 2011-ben csapott le a Lionsgate. Ennek ellenére a stúdió nagyon is elemében van, kiadták  például Az éhezők viadala: Futótűz első előzetesét, amelyben tovább folytatódik Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) kálváriája Suzanne Collins második regénye alapján.

Ezen a héten is akad néhány új film a mozikban (nem lesz túl erős a felhozatal), lássuk:

Horrorra Akadva 5 (Scary Movie 5)

Egy jó paródiának nincsen párja, gondoljunk csak a Csupasz Pisztoly vagy az Airplaine könnyfakasztó jeleneteire, nem is beszélve az Űrgolyhók fergeteges perceiről. Ezt a szintet szerette volna megütni a 2000-ben debütált Horrorra Akadva franchise is, de a lendület csak az egyszer nézhető filmek kategóriájához volt elég. Teltek-múltak az évek, és elérkeztünk a következő fejezethez: a Horrorra Akadva 5 az utóbbi idők kasszarobbantóit próbálja kifigurázni a maga szenzációhajhász módján. Ehhez Charlie Sheen, a filmipar ügyeletes botrányhőse és a drogklinikáról forgatásokra járó Lindsay Lohan asszisztáltak. A Scary Movie 5 sajnos nem tűnik nyerőnek, a film hatalmasat bukott a pénztáraknál. Példának okáért az Eredet-utalások némileg elkéstek, Ashley Tisdale már a High School Musical utolsó része óta nincs divatban, a Paranormális jelenségek sem az már, ami korábban, így bárhogyan is nézzük, szép luftot rúgott David Zucker a forgatókönyvvel. A film megtekintését nem különösebben ajánljuk, de ha mégis, érdemes egyedül beülni rá, inkognitóban.

 

(Érdekesség: Két évvel azután, hogy Charlie Sheen-t kirúgták a Két pasi – meg egy kicsi című sorozatból, a színész tankkal és cicababákkal ment vissza a stúdióba. Persze nem kell komolyan venni a dolgot, Sheen csupán Conan O’Brien műsorába volt hivatalos, ahova egy tank fedélzetén vonult be, jelezve mindenki számára, hogy a háború még nem ért véget a felek közt. A jelenetről videó is készült, érdemes belekukkantani).

Likvidálva (The Expatriate)

A hónap sztárja egyértelműen Olga Kurylenko, hiszen áprilisban egy évre elegendő filmjét láthatjuk. A Magyarországra megkésve érkező Likvidálva főszerepéhez azonban nem elég egy tökéletes testtel párosuló bájos pofi, jól bejáratott név és tehetség kell hozzá, amiben Aaron Eckhart nem szenved hiányt. A Batman rajongók körében csak Kétarcként emlegetett amerikai színész alakíthatja a CIA ex-ügynökét, aki - lányával egyetemben - egy nemzetközi összeesküvés egyik célpontjává válik. Arash Amel forgatókönyvíró ennyivel ki is merítette a thriller cselekményét, reméljük a Legenda vagyok 2-nél azért kicsit jobban megerőlteti magát. A filmet végigülve talán éppen ezért motoszkál a fejünkben egy vírus módjára terjedő gondolat: ezt már láttuk valahol. A Likvidálva ugyanis kevés tehetséggel, de annál nagyobb elszántsággal alkalmaz olyan elemeket, amik miatt szerettük a Bourne-részeket vagy éppen az Elrabolva filmeket (vagy inkább csak az elsőt), de itt valahogy minden egy kicsit olyan elgyengült klisé. A The Expatriate tipikusan az a mozi, amit fél órával a vetítés után elfelejtünk. Egyszer nézős, nem több.

 

(Érdekesség: A film női sztárja, Olga Kurylenko áprilisban másodszorra mutatja meg bájait a mozikban, a Feledésben Tom Cruise oldalán feszített – ehhez kapcsolódik a legutóbbi pletyka is, miszerint a két színész összemelegedett a forgatás során. Cruise azt az élményt biztosan nem felejtené el…)

Pokoli futam (Vehicle 19)

"Ha valamiben jó vagy, ne csináld ingyen!" – hangzott el az örök igazság A sötét lovag játékidejében Joker szájából, Paul Walker pedig igyekszik eleget tenni a legendássá vált mondatnak. A színésznek egyértelműen a Halálos Iramban széria hozta meg a várt sikert, egy csapásra ismert lett. Számtalan próbálkozása mellett akkor hízott a legjobban bankszámlája, ha egy kocsi volánja mögé pattant, a Halálos Iramban 5 után ezt az irányvonalat képviseli legújabb próbálkozása, a Pokoli futam is. A reklámfilmeken edződött rendező, az afrikai Mukunda Michael Dewil ügyesen ráérzett Walker adrenalinfüggőségére, és egy komplett forgatókönyvet írt a színészről és verdájáról, de elkövette azt a kezdőkre jellemző hibát, hogy nem az akció, hanem a dráma felé terelte a cselekményt. Ez még önmagában nem jelentene végítéletet, de a sztori is hemzseg a kliséktől és értelmetlenségektől: képzeljünk el egy szabadlábra helyezett férfit, aki kocsit szeretne kölcsönözni, majd a kiválasztott jármű csomagtartójában egy megkötözött nőt talál, aki miatt a korrupt rendőrfőnök első számú célpontjává válik. A Pokoli futam nem több egy milliószor látott tucattörténetnél, gyenge akciójelenetekkel, sablonos forgatókönyvvel, amit egyedül Paul Walker ámokfutása és az alkalmazott filmzenék mentenek meg a totális káosztól.

 

(Érdekesség: Paul Walkert legfőképp a Halálos Iramban szériából ismerhetik a nézők, amely soha nem látott népszerűségnek örvend, így a Halálos Iramban 6 után a Universal már a hetedik epizódot is tervezi. A filmet a Fűrész első részét jegyző James Wanra bíznák, aki eleddig csak a horrorok terén szerzett tapasztalatot, akciófilmekben soha. A Halálos Iramban 7 forgatása várhatóan idén nyáron indul.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)