Hirdetés

GameStar Filmajánló - Könyvesbolt a tengerparton és Virágvölgy

|

Most éppen egy lazulósabb hét köszöntött be a mozikban, de legalább lesz időnk pótolni az eddig kimaradt filmeket.

Hirdetés

Csütörtök van, itt az ideje, hogy összegezzük az elmúlt hét filmes történéseit. A The Predator lehet a széria legfélelmetesebb darabja, kiderült, kik esélyesek a James Bond 25 rendezői posztjára, folytatás lesz az új Nagy zűr kis Kínában film, minőségi John Wick figura készül és megér egy misét a hősök útját boncolgató cikk is. 

Hirdetés

Nem maradtunk előzetesek nélkül sem. Az egyik a Creed II szinkronos trailere, amelyben Apollo Creed gyermekének, Adonisnak ezúttal Ivan Drago sarjával kell felvennie a harcot: 

A másik pedig kedvenc brit kémünk, Johnny English visszatérése, aki Ethan Hunt, James Bond, Jason Bourne és Austin Powers egy személyben. Ezúttal ilyen kaland vár rá: 

Miután Rowan Atkinson meghozta a hangulatot, térjünk is rá a heti felhozatalra: 

Könyvesbolt a tengerparton (The Bookshop)

Penelope Fitzgerald regénye alapján készült ez az ízig-vérig brit dráma, amelyben 1959-ben, Angliában járunk, mikor is egy különös nő, Florence (Emily Mortimer) könyvesboltot szeretne nyitni a festői tengerparti kisvárosban. A helyi előkelőségeknek azonban nem tetszik az ötlet és sokan próbálják megakadályozni ebben, egy eltökélt nő (Patricia Clarkson) még a bolt megnyitása után sem adja fel és bíróság elé viszi az ügyet. Csakhogy Florence nem várt szövetségesre lel egy előkelő férfi (Bill Nighy) személyében. A Könyvesbolt a tengerparton ugyan nem rengeti meg a világot, de színészei és alapanyaga miatt kellemes, elgondolkodtató.

(Érdekesség: Isabel Coixet forgatókönyve elnyerte a Legjobb nemzetközi irodalmi adaptáció díját a 2017-es Frankfurti Book Fairen.)

Virágvölgy

Csuja László a Filmalap Inkubátorprogramjában Enyedi Ildikó mentoráltja volt, és elkészíthette saját projektjét, a Virágvölgyet, amelynek különlegessége, hogy főszereplőit amatőr színészek alakítják. Biankát például az a Berényi Bianka, aki Instagram-sztár, ruhákat tervez és egy garázsbandában, az EU Cannibalsban is hallhatjuk, míg a másik fő karaktert, Lacit többszörös bajnok parasportoló, Réti László kelti életre. A sztori szerint Bianka elrabolt egy csecsemőt, akihez apát keres, Laci pedig a lány segítségére siet. 

(Érdekesség: A film megkapta Karlovy Varyban a zsűri nagydíját.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- A Partiállat (DVD, Blu-ray)
- Maja, a méhecske - A mézcsata (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)