Hirdetés

GameStar gyakornoki pályázat - gyere hozzánk írni!

|

Aktívan követed a videojátékok világát? Szeretnéd, hogy olvasók tízezrei mutassanak rá elütéseidre? Most te írsz, mi olvasunk!

Hirdetés

Tudtátok, hogy Kaci, a GameStar vitathatatlanul szakállas szerkesztője 2013-ban egy gyakornoki pályázat útján került be közénk, mely örökre megváltoztatta az életét? A mai napig kincsként őrizzük a Facebook posztot, amiben arról érdeklődött, hogy áll a kiértékelés. 

Hirdetés

Ha te is szeretnél úgy járni, mint Kaci, és Magyarország legolvasottabb online gamer életmód magazinjánál tevékenykedni akár éveken át, jelentkezz gyakornoki pályázatunkra! Rég volt már ilyen, tudjuk, sajnáljuk is nagyon, és önjáróan is sokan írtatok, hogy kipróbálnátok magatokat, de mindezidáig úgy láttuk, nem jutna elég időnk arra, hogy segítsünk titeket a szakmai fejlődésben, és az senkinek nem lett volna jó. Na de most, hogy közelegnek az ünnepek és lazulhatunk egy kicsit, bejglimorzsás szájjal szeretnénk a ropogó kandallótűz mellett olvasni írásaitokat.

Miért is lesz ez jó nekem?

A gyakornoki program egyik célja, hogy felkutassuk azokat, akikből a jelen és a jövő videojátékos újságírói lehetnek, akik illeszkednek a GameStar (esetlegesen a PC World, a Puliwood, a Helloworld vagy egyéb oldalaink) csapatába, jó arcok, és szívesen csinálnák azt, amit mi is szeretünk. Ha tetszik nekünk, amit írsz, cserébe megismerkedhetsz egy hatékonyan üzemelő szerkesztőség működésével, megnézheted, hogyan készül el egy nyomtatott magazin, és milyen munka van a GameStar Online mögött - meg persze részese lehetsz a folyamatoknak. Mi több, részt vehetsz rendezvényeinken, beviszünk a PlayIT-re, elhívunk moziba, adunk a forgalmazók által néha-néha hozzánk vágott, exkluzív lootból, meginvitálunk a sörözésekre (nem csak udvariasságból), ha úgy adódik, megjelenés előtt próbálhatsz majd ki játékokat. Még a social media menedzsment kalandos világába is betekintést nyerhetsz. Segítjük a szakmai fejlődésedet, elmondjuk, min érdemes még dolgoznod, hogy jó újságíróvá válj. 

Mindenki annyit tesz bele, amennyit tud, és mi is ennek megfelelően tudunk segíteni. Ha minden nap írsz, garantáltan gyorsabban válsz jobbá, mintha csak heti egyszer jelentkeznél be egy órára, de nincsenek kötöttségek, elvárások. Ha úgy látod, hogy mégsem ezt az utat jelölte ki neked az élet, semmi gond, nincs harag. Ha úgy látjuk, hogy volna nálunk jövőd, lehetőséget adunk az előrelépésre, arra, hogy hosszabb távon a csapat tagjává válj.

Mit tegyek, hogy gyakornok legyek?

Ha úgy érzed, elboldogulsz a néha a Dark Soulsnál is nagyobb kihívást jelentő magyar nyelvvel, és aktívan figyeled, mi zajlik a videojátékok világában (mondjuk olvasol GameStart, az mindenképp segít, de ha más oldalakat is, még jobb), 

- küldj egy általad írt, legfeljebb 1500 karakteres hírt (forrás megjelölésével),

- és egy szintén általad írt, legfeljebb 3000 karakteres cikket (szabadon választott témájú, de a GS tematikájába illő, és lehetőleg nem teszt),

- valamint rövid bemutatkozást (hogy hívnak, hány éves vagy, mivel foglalkozol, hol laksz, mióta érdeklődsz a játékok iránt, miért szeretnél közénk kerülni, illetve bármi, amit még fontosnak érzel)

a gyakornok@gamestar.hu címre legkésőbb december 31-ig. (A kiértékelést már korábban elkezdjük, de a kiértesítést csak januárban. Nem kell sietni, inkább jó legyen a munka, mint gyors.)

A cikkek kapcsán kritérium, hogy kövessék a GameStaron megjelenő cikkek felépítését (cím, bevezető, szöveg), illetve formázatlanok, kép nélküliek legyenek, és valami könnyen megnyitható formátumban (.doc, .docx, .odt, .txt., .rtf) küldd őket az e-mailhez csatolva. Nagyra értékeljük, ha nem máshol már megjelent cikkeket adsz be, hanem teljesen újakat írsz. A te önálló munkádra vagyunk kíváncsiak, nem egy szerkesztett anyagra, ami már másnál is járt. Nem számít a végzettség, a tapasztalat, a földrajzi helyzet, vagy az, hogy milyen gyorsan oldasz meg kétváltozós lineáris diofantikus egyenleteket; csak az kell, hogy helyesen és érdekfeszítően írj, a többiben segítünk (az egyenletekben is).

Hajrá, hajrá, alig várjuk már, hogy olvashassuk a ti cikkeiteket, és felfrissítsük egy kicsit az állományt új arcokkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)