Hirdetés

Nindzsák és háborúban rekedt civilek a 2019/04-es GameStarban

|

Címlapon a Sekiro: Shadows Die Twice, teljes játékunk a This War of Mine. Áprilisban szokás szerint 116 oldalas terjedelemben érkezik kedvenc magazinotok.

Hirdetés

Noha több izgalmas, vagy legalábbis annak hitt cím szerepelt listánkon, amikor összeállítottuk az áprilisi GameStar laptervét, látatlanban is biztosak voltunk benne, hogy a két legjelentősebb megjelenés között dől el, melyik érdemel címlapot. A heves viták során előbb észérvek hangzottak el pró és kontra, idővel már anyukák csuklottak és egyre cifrább jelzők röpködtek. Majdnem székek is! Végül csak megszületett a mindenki számára elfogadható kompromisszum, így a Sekiro: Shadows Die Twice marcona főszereplője néz veletek farkasszemet, kicsit megidézve az ősz hangulatát is.

Hirdetés

Szó se róla, odáig vagyunk a FromSoftware idegőrlő akciójátékáért, de a csapatból sokan beleszerettek a Tom Clancy's The Division 2-be is. Washington, D.C. felszabadítása fantasztikus közösségi élmény, de egymagunkban sem megvetendő. Örömteli, hogy a fejlesztők tanultak az első rész hibáiból. Ha lehet, még az előbbieknél is kellemesebb meglepetést okozott a flipperasztalairól elhíresült Zen Studios, amely megmutatta, hogyan kell a dungeon crawlerek ősöreg műfajába friss vért pumpálni, és eközben jól sült el az ötletük is, miszerint a magyar folklór kulisszái közé helyezik az Operencia: The Stolen Sun történetét. Az univerzum azonban már csak olyan, hogy egyensúlyra törekszik, azaz dobott pár kevésbé sikerült alkotást is a gép. Ilyen például a Square Enix minőségellenőrzési és minőségbiztosítási szűrőjén valahogyan átcsusszant Left Alive, de hogy őszinték legyünk, a Generation Zero és az Outward is jócskán alulmúlta nem túl vérmes reményeinket.

Összesen 37 játéknak kellett ebben a hónapban elviselnie kritikánkat, s bár a rengeteg teszt miatt kevesebb hely jutott előzetesekre, nem tartottuk magunkban, hogy milyen benyomást keltett pár próbakör alapján a Steel Division 2 és az Edge of Eternity. Remélhetőleg ugyanakkora élvezettel olvassátok majd mindet, mint amekkora lelkesedéssel írtuk őket. És ha a játékokkal végeztetek, következhet a többi rovat, de persze eszünk ágában sincs meghatározni, hogy milyen sorrendben olvassátok a cikkeket. Jó szórakozást kívánunk mind a 2019/04-es GameStar magazinhoz, mind pedig teljes játékunkhoz!

Teljes játék: This War of Mine
Megszámlálhatatlan alkalommal vonulhattunk már háborúba, és vezethettünk seregeket győzelemre felülnézetből, vagy onthattuk a gaz ellen vérét testközelből. Arra viszont csak ritkán adódik lehetőségünk, hogy belekóstoljunk a hadviselő felek között rekedt ártatlan civilekre váró megpróbáltatásokba. Pedig épp ezt kínálja nekünk a délszláv háború (egészen pontosan Szarajevó négy évig húzódó ostroma) által inspirált This War of Mine. Megtapasztalhatjuk, milyen érzés, amikor egy maroknyi túlélő sorsa múlik rajtunk, élelmet, ivóvizet, orvosságot kell szereznünk nekik, miközben ideiglenes biztonságot nyújtó menedékünkön kívül ezerszám szedik áldozataikat a bombák, a senkit sem kímélő katonák és a házról házra járó fosztogatók. Tragikus sorsokat és szívszorító történeteket ismerünk meg a játék révén, amiből megtanuljuk, hogy hasonló helyzetben nem létezik jó választás, csak pokolian nehéz és fájdalmas áldozattal járó döntések.

Fontos: A magazinban található egyedi kódot a gamestar.hu/plus aloldalon válthatjátok be!

Extra ajándék I.: A vendégeink vagytok egy italra vagy parti társasjátékra
A magazin utolsó oldalán található kivágható kupont ingyenes társasjáték használatra tudjátok beváltani a három budapesti, illetve egy-egy szegedi és debreceni Barcraft valamelyikében. De ha szomjasak vagytok, akár dobhattok is helyette a végzet kockájával, és a tiétek lesz az eredményül kapott koktél.

Extra ajándék II.: Delta Vision kedvezmény
Egész évben levásárolhatjátok a GameStar magazinok teljes árát a Delta Vision üzleteiben több száz képregény, filmkönyv, sci-fi-, fantasy- és horrorregény közül válogatva. További részletek itt.

Extra ajándék III.: ESET-kód
Minden hónapban gondoskodunk arról, hogy a GameStar magazin vásárlóinak gépe (és mobilja) védve legyen vírusokkal, illetve más kártevőkkel szemben az ESET termékcsaládjába tartozó NOD 32 Antivirus 10, Internet Security 10 és Mobile Security szoftverek révén.

BÖNGÉSZDE
Meet tha Team
Aréna
Game Developers Conference 2019
PAX East 2019
Játékipari áprilisi tréfák

Előzetes
Steel Division 2 (kipróbáltuk)
Edge of Eternity (kipróbáltuk)

Teszt
Sekiro: Shadows Die Twice
Tom Clancy's The Division 2
The Walking Dead: The Final Season - Episode 4: Take Us Back
This War of Mine: Stories - Father's Promise
Dead or Alive 6
Trüberbrook
Tropico 6
MLB The Show 19
Xenon Racer
Operencia: The Stolen Sun
Pathfinder: Kingmaker - The Wildcards
Pathfinder: Kingmaker - Varnhold's Lot
Outward
Warparty
Dawn of Man
One Piece: World Seeker
Mimic Hunter
Ghost of a Tale (konzol)
Generation Zero
Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy
Fate/Extella Link
RICO
Left Alive
Assassin's Creed Odyssey: Legacy of the First Blade - Episode 3: Bloodline
Assassin's Creed III Remastered
Power Rangers: Battle for the Grid
Shadow of the Tomb Raider - The Serpent's Heart
Shadow of the Tomb Raider - The Grand Caiman
Space Engineers
Sudder Strike 4 - The Pacific War
Earth Defense Force: Iron Rain
Kirby's Extra Epic Yarn
The Occupation
Kingdom Two Crowns
The Mage's Tale
Dick Wilde 2
We. The Revolution

Hardver
Hírek
Mennyi FPS-re van szükséged?
VGA-turbó kattintásra
Piactér
Vásárlási tanácsadó

Extra life
Az akciójátékok és a mentális edzettség
Boldog szülinaposok
Szabad(a)játék
A fitneszjátékoknak annyi?
Játékvilág - The Elder Scrolls
Pörög az Apex Legends e-sport

Másvilág
Film: Mi, Marvel kapitány
Sorozat: Orgyilkos osztály 1. évad, The Umbrella Academy 1. évad
Képregény: Marvel kapitány, Warhammer 40,000 - Jelenések, Predator - Élet és halál, Kick/Ass - Ha/Ver 1.
Könyv: Nyényei Pál - Az irodalom visszavág (3): A hit fényétől az ész világosságáig
Zene: Sematic4/DJ Overdose - DDS02
Társasjáték: Kamu

Tehát a 2019/04-es GameStar magazin 116 oldal terjedelemben, This War of Mine steames teljes játékkal, 4200 forint értékű extra ajándékkal (exkluzív GameStar Plus, reklámmentes gamestar.hu hozzáférés, vírusirtó PC-re és mobilra, Delta Vision-kupon, Barcraft koktél-kupon), 2 előzetessel, 37 játékteszttel, havi rendszerességgel jelentkező Hardver, Extra life, és Másvilág rovatokkal, valamint 2 videóval (Left Alive, We. The Revolution) egy nappal korábban, április 18-tól kapható az újságárusoknál a húsvéti ünnepekre való tekintettel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)