Hirdetés

Rózsák és kukacok a 2019/05-ös GameStarban

|

Címlapon a Borderlands 3, teljes játékunk a Worms Clan Wars. Májusban is 116 oldalon jelentkezik a legnagyobb játékmagazin.

Hirdetés

Miután Csirke nevét dobta ki a céges lottó, a GameStar főszerkesztő-helyettese utazhatott Los Angelesbe, ahol Magyarországról egyedüliként jóval a tervezett megjelenés előtt kipróbálta a Borderlands 3-at. Élményeiről és benyomásairól, valamint a filmvilág fővárosában átélt kalandjairól hat oldalon számolt be egy interjú kíséretében. Emiatt aztán nem is lehetett kérdés, hogy a többi jelöltünket megelőzve magának követeli a reflektorfényt a Gearbox sikervárományosa, így nem csak a hangulatunk rózsás most, hanem a címlapunk is.

Hirdetés

A fél világot nem kellett ugyan átrepülni értük, mégis kapva kaptunk a lehetőségen, hogy elvigyük egy próbakörre a Wargaming gondozásában formálódó Pagan Online-t (egyúttal szóra bírtuk a stúdióvezetőt is). Sőt az ígéretes Diablo-pótlék mellett konzolon is kifutottunk a tengerre, miután jegyet váltottunk a World of Warships: Legends még félkész hadihajóira. Ezenfelül összeszedtünk minden fontos és kevésbé lényeges, ám annál szórakoztatóbb tudnivalót az eredeti Fallout dizájnerei által felügyelt The Outer Worldsről, amely hamar feliratkozott a legjobban várt szerepjátékok listájára.
Ha még bírjátok szuflával, és egy ültő helyetekben akarjátok átrágni magatokat a májusi GameStar magazin 116 oldalán, akkor az előzetesek után rögvest elértek a tesztrovathoz, amit ebben a hónapban a Mortal Kombat 11 nyit hét oldalon. Még mindig tudja a NetherRealm, hogy mitől döglik a légy, törik a gerinc és lógnak kocsányon a szemgolyók. Brrr! Persze egyáltalán nem izgultunk Ed Boon csapata miatt, ellentétben a Sony Bend Studiójával, amely félelmünkre rácáfolva összerakta az egyik legjobb zombis játékot (tudjuk, fertőzöttek). Mindezt dacára annak, hogy az elmúlt másfél évtizedben kizárólag kézikonzolra fejlesztett.

Meggyőződésünk, hogy nem okoz majd csalódást nektek az Anno 1800 sem. Aki várost akar építeni, meg bonyolult termelési láncokat létrehozni, és akkora vagyon felhalmozni kereskedőként, amekkoráról álmodni se mert, az megtalálta a neki való játékot. Alternatívaként a kisebb kaliberű, modernebb környezetbe helyezett Rise of Industryt is nyugod szívvel tudjuk ajánlani. Ha viszont inkább seregeket vezetnétek csatába, akkor a Total War: Three Kingdoms tűnik ideális választásnak. Utóbbit mellesleg úgy kellett cipőkanállal beszorítanunk, mert a vártnál jóval korábban megérkezett (a júniusi lapszámra terveztünk vele), a lapzártához viszont kényelmetlenül közel. De szeretjük a kihívásokat, Paca pedig még elég fiatal ahhoz, hogy alvás nélkül is huzamosabb ideig elketyegjen, ha elég kávét töltünk belé.
A korábban említettekkel együtt 19 játék kapott jobb vagy rosszabb, de mindenképpen megérdemelt értékelést ítészeinktől. Az ilyentájt jellemző uborkaszezon (gy.k.: feltünően kevés tripla A-s cím jelenik meg) eltolódása miatt sokféle játékkal üthetjük agyon az időt. Lélektelen Left 4 Dead utánzattól (World War Z), a kartonpapírból hajtogatott VR-szemüvegen (Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit) és a felülnézetes akción (God's Trigger) át a narratív kalandjátékig (Close to the Sun) akad minden, mint a búcsúban.

Teljes játék: Worms Clan Wars
Múlt havi nagyszerű, de vitathatatlanul nyomasztó játékunk után úgy éreztük, mindannyiunkra ráférne egy kis bohóság, emiatt májusban egy kupac kopasz kukaccal lepünk meg benneteket, mégpedig állig felfegyverzett gyűrűsférgekkel. Belegondolni is szédítő, hogy lassan negyedszázada indult világhódító útjára a Scorched Earth sikerét meglovagoló sorozat, és azóta a kukacok az összes létező platformra betették a láb… akarom mondani, lyukat fúrtak mindenbe az Amigától a Nintendo Switchig, az MS-DOS-tól a Windows 10-ig. A 2013-as Worms Clan Wars fejlesztői egyaránt gondoltak a magányos farkasokra és a kiterjedt baráti körrel rendelkező játékosokra is. Előbbiek a 25 küldetésből álló kampány során csiszolgathatják képességeiket, míg utóbbiak klánokba verődve mutathatják meg a világnak, hogy senki másnak sincs olyan harcias kukaca, mint nekik. Rengeteg fegyver és felszerelési tárgy, testreszabható kukacok, változatos környezet (inka, viking, Japán, ipari forradalom, őskor), multiplayerben Deathmatch és Fort játékmódok, időkorlátos missziók (Worm-Ops) és beépített pályatervező gondoskodnak a hetekre, sőt hónapokra elegendő önfeledt szórakozásról.

Fontos: A magazinban található egyedi kódot a gamestar.hu/plus aloldalon válthatjátok be!

 

Extra ajándék I.: A vendégeink vagytok egy italra vagy parti társasjátékra
A magazin utolsó oldalán található kivágható kupont ingyenes társasjáték használatra tudjátok beváltani a három budapesti, illetve egy-egy szegedi és debreceni Barcraft valamelyikében. De ha szomjasak vagytok, akár dobhattok is helyette a végzet kockájával, és a tiétek lesz az eredményül kapott koktél.

Extra ajándék II.: Delta Vision kedvezmény
Egész évben levásárolhatjátok a GameStar magazinok teljes árát a Delta Vision üzleteiben több száz képregény, filmkönyv, sci-fi-, fantasy- és horrorregény közül válogatva. További részletek itt.

 

Extra ajándék III.: ESET-kód
Minden hónapban gondoskodunk arról, hogy a GameStar magazin vásárlóinak gépe (és mobilja) védve legyen vírusokkal, illetve más kártevőkkel szemben az ESET termékcsaládjába tartozó NOD 32 Antivirus 10, Internet Security 10 és Mobile Security szoftverek révén.

BÖNGÉSZDE
Meet tha Team
Aréna
Tiltakozunk, tehát vagyunk
Zombik és egyéb élőholtak

Előzetes
Borderlands 3 (kipróbáltuk) + interjú
The Outer Worlds
Pagan Online (kipróbáltuk) + interjú
World of Warships: Legends (kipróbáltuk)

Teszt
Mortal Kombat 11
Days Gone
Anno 1800
Total War: Three Kingdoms
Overcooked! 2 - Campfire Cook Off
Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit
SteamWorld Quest: Hand of Gilgamesh
Baba is You
World War Z
God's Trigger
Close to the Sun
Fade to Silence
Grim Dawn - Forgotten Gods
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel
Rise of Industry
Assassin's Creed Odyssey: The Fate of Atlantis - Episode 1: Fields of Elysium
Super Dragon Ball Heroes: World Mission
Total War: Warhammer II - The Warlock & the Prophet
Shadow of the Tomb Raider - The Path Home

Hardver
Hírek
A legjobb házak
Memóriabővítés okosan
Piactér
Vásárlási tanácsadó

Extra life
Az akciójátékok és a mentális edzettség 2.
Boldog szülinaposok
Szabad(a)játék
Az aranyfejsze örök ragyogása
Játékvilág - Halo
Elindult a Fortnite World Cup 2019

Másvilág
Film: Bosszúállók - Végjáték, Hellboy, Kedvencek temetője, Eksztázis
Képregény: Prometheus - Élet és halál, Conan kegyetlen kardja - első könyv, Kick/Ass - Ha/Ver 2.
Könyv: Brandon Sanderson - Elantris, Gordon Doherty - Assassin's Creed Odisszea
Zene: Krúbi - Nehézlábérzés, Giorgia Angiuli - In a Pink Bubble
Társasjáték: Ősi Jel

Tehát a 2019/05-ös GameStar magazin 116 oldal terjedelemben, Worms Clan Wars steames teljes játékkal, 4200 forint értékű extra ajándékkal (exkluzív GameStar Plus, reklámmentes gamestar.hu hozzáférés, vírusirtó PC-re és mobilra, Delta Vision-kupon, Barcraft koktél-kupon), 4 előzetessel, 19 játékteszttel, 2 exkluzív interjúval, havi rendszerességgel jelentkező Hardver, Extra life, és Másvilág rovatokkal, valamint 2 videóval (Baba is You, God's Trigger) május 17-től kapható az újságárusoknál.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)