Hirdetés

Pókember, Sam Fisher és SWTOR-pet a 2013/08-as GameStar magazinban

|

Splinter Cell: Blacklist a címlapon, ajándék nekarr tundramacska, Spider-Man: Web of Shadows teljes játék. Augusztus 22-től keresd az újságosnál.

Hirdetés

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a GameStar történetének talán legerősebb augusztusi számát tartja majd a kezében a vásárló, illetve az előfizető. Hivatalosan is véget ért az uborkaszeszon - és a gatyarohasztó kánikula -, érkeznek a jobbnál jobb játékok, de ez a lapszám nem csak emiatt számít kiemelkedőnek. Minden vásárló nekarr tundramacskát kap ajándékba, ami hűséges petként kíséri majd lépteit az SWTOR-ban.

Külön kiemelnénk, hogy Magyarországon először a GameStar magazin készített interjút a kortársa amerikai fantasy kiemelkedő alakjával, R.A. Salvatoréval. A Drizzt-könyvek írója szabadságát megszakítva válaszolt Chava kérdéseire. A 2013/08-as GameStar magazin számokban: hét előzetes, huszonhárom teszt, négy interjú és egy Star Wars: The Old Republic nekarr tundramacska a magazinban, egy teljes játék, két videoteszt és ajándék Adroid Superguide I-II. a DVD-n.

Már említettem, hogy milyen játékzuhatagot voltunk kénytelenek elviselni, s ebbe a halmazba bizony beletartoznak az előzetesben szereplő címek is. Összesen hét játékot próbáltunk ki jóval a megjelenés előtt - mint az a tartalomjegyzékben olvasható -, köztük a Memoria point & click kalandjátékot is, amely terjedelmi okokból már csak a hírrovatba fért be. De első kézből számolunk be a Total War: Rome II harcmezein, a PES 2014 gyepén, a Rayman Legends őrülten szórakoztató pályáin, a Lost Planet 3 jégbe fagyott világán, illetve a Puppeteer színpadán szerzett élményeinkről. Játszani még nem játszhattunk vele, de elbeszélgettünk az egyik legnépszerűbb Leslie L. Lawrence regény alapján készülő kalandjáték fejlesztőjével, és magával a szerzővel is, akit a tervek szerint a közeljövőben az otthonában is felkeresünk egy forgatás erejéig.

Ha az előzetesek nem csigáztak volna fel, vessetek csak egy pillantást a tesztekre. Augusztus legfontosabb címei kivétel nélkül átestek a vizsgán, ki jobban, ki rosszabbul teljesítve. A Splinter Cell: Blacklist várakozásainknak megfelelően a Conviction akciódúsabb vonalát viszi tovább. Természetesen továbbra is lehet lopakodni, de ami egykoron elvárás volt, ma már csak lehetőség. Persze nem mindenki vágyik terroristákra, összeesküvésekre és egyéb manapság divatos toposzokra. Számukra inkább a harmadik típusú találkozásokat javasoljuk kétféle szemszögből megközelítve: míg a Saints Row IV a debil blődség területén szerzett példás érdemjegyet, addig a The Bureau: XCOM Declassified komolyan eljátszadozik egy földönkívüli invázió kérdésével. Ráadásul teszi ezt úgy, hogy körökre osztott taktikai játékból valósidejű TPS-sé lett szerepjátékos és taktikai elemekkel. Véleményünk szerint még a hc-rajongók sem bánják meg, ha adnak neki egy esélyt, de ezzel még nincs vége a cikknek, hiszen lehetőségünk nyílott az élőszereplős kisfilmekben játszó Dominic Monaghant faggatni, aki egyebek mellett a Gyűrűk ura Trufájaként lehet ismerős számotokra.

Kellemesen csalódtunk az asztali szerepjáték rajongói által is jól fogadott Shadowrun Returnsben, ami a Kickstarter-projektek milliomos klubjából került ki, tehát egy ottani AAA-kategóriás címnek felel meg. Ha a többi is tartja legalább ezt a színvonalat, akkor volt és van értelme a közösségi finanszírozásnak. Derék főszerkesztőnk eközben a bushido lépéseit járta végig, és már csak japánul hajlandó megszólalni, mióta megfordult kezei között a Skulls of the Shogun. Sőt, már pálinka helyett is szakét töltet magának a törzshelyén.

Augusztusi teljes játékunk a Spider-Man: Web of Shadows, amit sokan az egyik - ha nem a - legjobb pókemberes játéknak tartanak. A New Yorkban tevékenykedő hálószövő kalandjairól bővebben Dudu összefoglalójában olvashattok. Hősünk életét nem csak a nők nehezítik meg, hanem emblematikus ellenfelek és nem kívánt szövetségesek is.

Jó hónap volt ez - és lesz persze számotokra a továbbiakban is -, majd minden műfaj rajongója megtalálhatta a számítását a stratégiai játékoktól kezdve az FPS-eken és akciójátékokon keresztül a kalandokig és a platformerekig bezárólag. Soha rosszabb augusztust, nektek pedig jó olvasást és még jobb játékot kívánunk. Találkozunk a GameNight-on, de ha ott nem, akkor szeptemberben az iskolakezdés után. Elöljáróban csak annyit, hogy GTA V!

Tartalom

Meet tha Team

Aréna

Hírek

Előzetes

Total War: Rome II (hands-on)

Dead Rising 3

Pro Evolution Soccer 2014 (hands-on)

Rayman Legends (hands-on)

Lost Planet 3 (hands-on)

Puppeteer (hands-on)

Requiem of the Vultures - A Leslie L. Lawrence Adventure (interjú Lőrincz L. Lászlóval)

Teszt

Splinter Cell: Blacklist

Saints Row IV

The Bureau: XCOM Declassified (interjú Dominic Monaghannel)

Skulls of the Shogun

Shadowrun Returns

Europa Universalis IV

Tales of Xillia

Brothers: A Tale of Two Sons

NASCAR The Game: 2013

Rise of the Triad

The Smurfs 2

Leisure Suit Larry: Reloaded

DuckTales Remastered

Jack Keane 2: The Fire Within

The Raven: Legacy of a Master Thief - The Eye of the Sphinx

Guncraft

Bioshock Infinite: Clash in the Clouds

Rush Bros.

Deus Ex: The Fall

Bloodmasque

Magic: The Gathering - Duels of the Planeswalkers 2014

Prince of Persia: The Shadow and the Flame

Halo: Spartan Assault

Játékvásárlási tanácsadó

Hardver

Hírek

Grafikuskártya-tuning 12 lépésben

Piactér

Vásárlási tanácsadó

Kult

Szintlépés a valóságba: GTP

Egy csónakban a geekekkel és a Rovióval (interjú)

A Star Wars: The Old Republic bukása és felemelkedése

Menzoberranzantól a Jeges szelek völgyéig (interjú R.A. Salvatoréval)

Szabad(a)játék

Álom-világ 15. - Élő világok

Visszapillantó

Másvilág

Film: Csak Isten bocsáthat meg

Sorozat: Borgiák

Könyv: R.A. Salvatore - Az utolsó lépés; Wayne Chapman - Halk szókkal, sötét húrokon;

Képregény: Knauf, Zircher - Vasember: Gyilkológép

Zene: Asking Alexandra - From Death to Destiny; Pet Shop Boys - Electric; SHXCXCHCXSH - STRGTHS; Witchcraft - Hegyek felettem; Various Artists - Black Hoe Resurrected LP

Rendezvény: Árok Party

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)