Hirdetés

GameStar olvasók! Új korszakba lép magazinunk!

|

Pörögjön a dob, feszüljön az ideg, ígértünk még egy nagy újítást a 2014/08-as GameStar magazin kapcsán. Ez pedig a GameStar Plus eljövetele lesz. De miről is van szó?

Hirdetés

Felesleges cicomázni a dolgokat, beköszöntött a digitális korszak. A GSO és a GameStar magazin szerkesztői jó ideje közösen munkálkodnak azon, hogy ne legyenek határok a nyomtatott és az online között, hogy mindenki érezze, miért jó a GameStar neki. Újabb lépésre szántuk el magunkat, a környezettudatosság, a modern felhasználói szokások arra ösztönöztek minket, hogy leszámoljunk a DVD-melléklet fizikai korlátaival.

Bizony. Nincs többé lemez.
És ez olyan felszabadító érzés, ugyanis 7,46 GB az egyre nagyobb helyigényű teljes játékok, videók és extra tartalom mellett már nem elég. Nem akarunk határokat, nem akarunk rugalmatlan tartalomkészítést, korlátolt lehetőségeket. Azt szeretnénk, hogy a GameStar olvasó minden jót megkapjon, amit csak meg tudunk szerezni, el tudunk készíteni neki. Így hát a most pénteken megjelenő 2014/08-as GameStar magazin új korszakot nyit.

Itt van tehát a GameStar Plus. Ez lesz az a felület, ahol ezentúl minden hónapban megtaláljátok a teljes játékot, az exkluzív GameStar videoteszteket, kerekasztal-beszélgetéseket és minden olyan videós anyagot, amit csak és kizárólag a GameStar magazin olvasói kaphatnak meg. Augusztustól kezdve minden magazinban benne lesz egy egyedi kód, amelyet ide kattintva aktiválhattok, és máris tiétek a világ - ebben a hónapban egy Darksiders II steames teljes játék, és egy The Incredible Adventures of Van Helsing: Blue Blood DLC, ami szintén a Steam rendszerében aktiválható. Nem nehéz tehát kitalálni, hogy mostantól minden teljes játék (vagy DLC) Steam vagy más digitálisan aktiválható letöltőkód keretében jut el hozzátok, bár jó ideje már megszokhattátok ezt nálunk, szóval ezen a téren nincs komoly változás.

Sőt, most tartalmi extra is becsúszott, mivel a Risen 3-at megkésve kaptuk meg, és nem akartuk elkapkodni az értékelést, így a Risen 3 teszt befejező oldala is digitális formában érhető el a GS Plus keretében. Ezen felül exkluzív GS videók, magyarítások, háttérképek, szoftverek várnak még titeket, és a GameStar Plus (tehát az olvasók) tagok hamarosan más akciókat is kapnak. De erről később.

És ha érdekel titeket az is, hogyan élik meg a GameStar írói, szerkesztői a változást, akkor most íme az ő üzenetük:

Mocsy
Nekem elsősorban kényelmi és környezetvédelmi okokból tetszik, hogy végre webes felületen keresztül tölthetjük le a GameStar magazin extra tartalmait. Évente legalább egyszer kidobom a feleslegesnek vélt DVD korongokat (nem kis lelkiismeret-furdalás közepette), ilyenkor döbbenek rá, hogy mekkora mennyiségben termeljük a nehezen lebomló műanyagot. Ráadásul a hajam befonom, mire az archívumból előhalászom azt az egy lemezt, amire éppen szükségem van, és imádkozom, hogy ne legyen rajta olyan sérülés, ami miatt nem olvassa be a meghajtóm. Itt volt már az ideje a váltásnak.

Dudu (az eddigi DVD-szerkesztő, aki mostantól ünnepélyesen GS Plus szerkesztő)
Könnyebb lesz az újság, nem fog belőle kiesni valami, miután kinyitjuk a csomagolást. Ezen felül a GameStar Plus nem karcolódik, és nem is avul el, plusz folyamatosan változtathatunk, finomíthatunk rajta, hogy még felhasználóbarátabbá tegyük. Ex-DVD-szerkesztőként kíváncsian és izgatottan várom a GS Plus debütálását, valamint az olvasók visszajelzéseit róla. Remélem, sokaknak tetszeni fog, akinek meg nem, az kap egy floppys lemezmellékletet. Virtuálisan, a GS Plus-on keresztül. Ugye, hogy mi mindenre jó?

Chava
Lassan nem tudok már hol helyet szorítani 15 év lemezeinek, pedig még csak azt sem mondhatnám, hogy japánosan kicsi lenne a lakás. PC-s játékaimat egyébként is elkezdtem Steamre költöztetni, kényelmesebb, hogy mindent egy helyen tartok, ráadásul a GS teljes játékai is mind valamelyik digitális gyűjteményemet bővítik. Ugyanezt a kényelmet, a gyors és egyszerű hozzáférést várom el a GameStar Plustól, azt, hogy ezentúl egyetlen aloldalon megtaláljam a lapszámhoz járó videókat, alkalmazásokat, biztonsági szoftvereket.

mazur
Ezúton üzenném annak a kedves rajongónknak, aki a Halo 3 launch party csúcspontjaként Master Chief páncéljában vonult át az őrjöngő tömegen, hogy végre nem fordulhat elő, hogy a laptopja nem olvassa be a DVD-t. Mert most már böngésző kell hozzá. Leap ahead!

HP
Kicsit fáj, hogy nem lesz poháralátétem, de hát én már csak ilyen online kecseg vagyok, már akkor temettem a DVD-t, amikor a 600 darabos filmgyűjteményem fölött elbőgtem magam a Blu-ray-korszak hajnalán (abból is milyen siker lett… nem). Szóval a papír illata és a digitális tartalom korlátlansága egy olyan csodás párosítás, amely időtlenné emeli a GameStart. És azt tudtátok, hogy annak idején Mocsy keze is benne volt a DVD-melléklet megszületésében? Most ő is törli el. Valami istenség lehet.

daev
Az a helyzet, hogy én már hozzászoktam, hogy az a tartalom, amire szükségem van, maximum kettő kényelmes kattintásnyira van tőlem. A gépemben még egy szerencsétlen DVD ROM sincs, ezért a mazurtól kapott Windows 8-as lemez telepítéséhez is pitiznem kellett, hogy valaki szánjon meg egy USB-lejátszóval. A GS Plus szerintem nemcsak azért jó, mert kényelmesebb a magazin olvasóinak, hanem azért is, mert hozzáférést ad a GSO egyre terebélyesedő táborának egy kis extra tartalomhoz.

Sophiaso
Így újra kimondhatom, hogy juhé, van Piros GameStar! Ami egyébként most kék, de na. A többi indokot meg felsorolták a kollégák, szóval éljenek az onlányok!

Paca
Én már nagyon régóta nem használok lemezeket (kivéve konzolokon, de a játékaim nagy része digitálisan van meg), az én gépemben nincs is lemezmeghajtó, és a barátnőmébe is csak addig dugtam vissza, amíg a vizsgamunkáját ki akartuk írni. Más kérdés, hogy a tálcát fel kellett feszíteni, és a pókcsaládot is ki kénytelen voltam kilakoltatni, míg végül feladtam, és az áldott jó Kaci írta ki nekem, egyem a szívét dothraki módon. Most, hogy már nincs DVD, én is hozzáférek a tartalmakhoz, és sokkal többet mosolygok, kisimultak a ráncaim is.

Kaci
A játékokat manapság mindenki inkább letölti, és a driverek frissítésével sem feltétlenül lehet várni a következő szám megjelenéséig. A DVD elhagyásával felszabaduló erőforrásokat máshol is remekül tudjuk majd hasznosítani. Úgy hallottam például, hogy a DVD-szerkesztő igen jól ír, a GSO-nál pedig mindig szívesen látjuk a segítséget.

Hunter
Miután picit elpityeredtem a hír hallatán, gyorsan eszembe jutott, hogy idestova egy éve meghibásodtak a gépemben lévő DVD-olvasók, és hogy úgyis csak azért cserélném le őket, hogy a kiváló GS DVD-ket átböngészhessem. Most, hogy nem lesz DVD, a meghajtókra szánt pénzből lehet League of Legends skineket venni. Egyből jobb kedvem lett.

Gyu
Én még ott voltam, amikor a lyukkártyamelléklettel megjelenő GameStart szipogva búcsúztattuk – viccet félretéve nekem egyáltalán nem fog hiányozni a DVD, lévén mostanában csak a Steam-kódokat használtam róla, s ideje volt már belátnunk, hogy az internet mint adattároló, már legyőzte a régiesch technológiákat. Nem véletlen, hogy sosem jött létre Blu-ray-es GameStar, hiszen maga a Blu-ray sem igen terjedt el adatrögzítési technikaként, arról nem is beszélve, hogy a neten sokkal frissebb és interaktívabb lehet a melléklet. Köszönjük, DVD-melléklet, jó volt veled, de elég volt – nyugodj békében!

Nightwolf
DVD? DVD? Ízlelgetnem kell ezt a szót, mert mintha már hallottam volna valamikor… valamikor nagyon régen. Jaj, tudom már! Anno ez váltotta fel a papír söralátéteket a kocsmákban. Szuper kis találmány volt, mert ha fölé hajoltál, láttad magadat benne, és mérlegelni tudtad az arcszerkezeted alapján, hogy még mennyit szabad innod. De dobjuk oda, ahol a régi kacatok tanyáznak, és toljunk új dolgokat, mondjuk GameStar Plus-t a hideg malátánk alá, mert az már olyan XXI. századi.

Eprespuszedlee
Elmorzsolok néhány könnycseppet a GameStar DVD-mellékletének oltára mellett, miközben felidézem a közös pillanatainkat. Derűs délutánokat árnyékolt be, amikor dohogva hajoltam le a magazinból kiesett lemezért, holdvilágos éjszakákon át merengtem azon, hogyan csináljak helyet a felgyülemlett korongoknak. Máskor recsegve nyíló meghajtóm felett töltöttem hosszú, aggodalommal teljes órákat, nem tudva még, mit hoz a jövő. Mély levegőt veszek, hátam mögött hagyom ezt az apró bosszúságok ellenére is szerethető kerek tárgyat, a CD mellé temetem, és megnyitom szívemet a GameStar Plus előtt.

EndreMan

Szerintem nem jó, pont egy darab hiányzott, hogy teljesen síkban legyen az asztal... Viccet félretéve, már lassan nem is tesznek az alapfelszereltség részeként optikai meghajtót a gépekbe a gyártók (például legújabb Macbook széria stb.), úgyhogy egyértelmű, hogy sokkal kényelmesebb és jobban elérhető lesz minden vásárló számára a GameStar Plus webes felülete. Innen, netkapcsolattól függően persze, szinte már gyorsabban leszedhető, megnézhető lesz bármi, mintha lemezről néznénk. Szóval éljen soká a GameStar Plus!

Stöki
DVD-t legyártani sok erőforrás, egy lapszámnyi DVD-mennyiség ökológiai lábnyoma pedig bizonyára egész fákban mérhető, vagyis eddig minden GameStar hajléktalanná tett pár kismókust, elszomorítva ezzel Földanyát és persze magukat a kismókusokat. Szóval ez jó dolog.

RG
Olyan ember vagyok, aki nehezen viseli a változásokat, bármiről legyen is szó. 1996 óta gyűlnek a lemezek nálam, és egyáltalán nem bántam, ha a növekvő halom néha kiborult a szekrényből, amíg a havonta érkező aktuális papírtokot felnyitva láthattam azt a kékes villanást a ragasztónál. A DVD-melléklet volt az offline GS, de elérkezett az idő, hogy mindenki számára könnyebben használható formát öltsön, és a DVD-szerkesztő se szívjon vele. Hail to the (online) king, baby!

Szada
Mindenképpen üdvözlöm a döntést, mivel ezáltal sokkal több egyedi tartalommal gazdagodhatnak a szerkesztők és természetesen az olvasók is. Egy új, egyelőre még ködbe burkolózó korszak nyílik meg ezzel a GameStar magazin életében, viszont haladni kell a korral és ennél jobb módot elképzelni sem tudtam volna rá, hogy lépést tartsunk vele. A végtelenbe... és tovább!

Eljött tehát a digitális újságmelléklet kora. És még más lehetőségek kora is, amit a GameStar olvasók örömére találtunk ki, de ezt majd szépen, lassan csöpögtetjük. A véleményeteket pedig örömmel várjuk a témában, hogy a lehető legjobb GS Plus melléklet legyen a tiétek. Addig is köszi, hogy velünk vagytok. Print és online is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)