Hirdetés

GameStar Tábor Napló #1

|

Egy olyan megújuló tábor, mint a miénk, mindig óriási kihívás. Idén új helyszínen, új szervezőkkel rendeztük meg az egyhetes LAN-partit Kecskeméten. Az első élményekről megpróbálok úgy beszámolni, hogy közben ne aludjak el a billentyűzeten :)

Hirdetés

A GameStar szerkesztők már szombaton megérkeztek a helyszínre. Így maradt elég időnk a rengeteg padot és széket elhelyezni a tábor egyik helyszínéül szolgáló iskola folyosóján és a mellette lévő tanteremben. Miután ezzel végeztünk, átsétáltunk a szállásra, amely egy párszáz méterrel messzebb felépített óriási kollégiumban található. A terep felderítésére kaptunk nagyjából két órát, addig az iskolában kiépítették a villanyhálózatot (a sok géphez óriási energiára van szükség, amit csak új kábelekkel lehet kiszolgálni). Eztán megkezdődhetett a gépeink hálózatba kötése, s már ment is a játék. Közben Judittal, a marketinges munkatársunkkal feldíszítettük a termeket plakátokkal és játékdobozokkal. Mivel én este osztálytalálkozóra mentem, így az ezután történt eseményekről csak mások elmesélése alapján tudok beszámolni.


Hmm... talán jobb lenne azt a bizonyos estét nem részletezni, úgysem történt semmi érdekes ugyebár :). Legyen elég annyi, hogy másnap reggel korán már mindenki üdén és frissen várta az érkező táborozó tömeget. Az első látogató már fél kilenckor ott toporgott, de még este hat után is érkezett egy család. Mindenki kapott egy aranyos kis bilétát a nevével, így elkerültük a srácok (és lányok, mert két leányzó is hivatalos tagja a tábornak) elkallódását. Erre főként azért volt szükség, mert a kollégiumban rajtunk kívül mások is szerveztek tábort. Jó adagnyi csini csaj sétafikált az utakon, többségük ráadásul külföldi. Itt a környéken egyébként számos kikapcsolódási lehetőség közül választhatnak az unatkozó fiatalok. A kollégium mellett óriási büfé, kintebb foci- és kosárlabda pálya, trambulinok, labirintus áll mindenki rendelkezésére. Ahogy azt korábban említettük, a büfé területén annyi gyümölcsöt ehetünk, amennyi a ládaszám pakolt almából, narancsból belénk fér. Tegnap este ugyanitt diszkót rendeztek, s a sikongatásokból ítélve igen jó volt a hangulat. Mi már akkor aludni próbáltunk, mert korán kellett kelni - erről majd később.


A táborozók gépének hálózatba kötése ismét kellő mennyiségű feladattal látta el munkatársainkat, de végül egy gyors váltással sikerült megoldani a fellépő emberhiányt. Tegnap délutánra már javában tolta mindenki kedvenc multizós játékát. Később aztán mi is csatlakoztunk, ZeroCoolt például folyton elverték Counter Strike-ban, de ha a Quake III-ról volt szó, a csávó nem ismerte az elsőnél rosszabb helyezést. Kivéve, ha Kiri is becsatlakozott :) Mivel internet nincs a közelben, így idén nem tud senki WoW-ozni, bár ennek talán többen örülnek. Egyelőre közös programot nem akartunk indítani, mert még csak a környék felderítése van folyamatban. Bent is zajlik a táborozók ismerkedése. Szerencsére a körülmények adottak: a kétágyas szobákban könnyen lehet kisebb bulikat is szervezni, mert a lampaoltást sem gondolják annyira komolyan a felügyelők.


A már említett mai korán kelés Gyu gyors varsói körútjának tudható be. A GameStar közösségi emberét ugyanis meghívta az Electronic Arts egy kis FIFA 07 bemutatóra, amit persze semmi pénzért nem hagyott volna ki. S mivel a kollégiumban előreláthatólag csak ma délutántól üzemelik be az internetet, így egyszerűbbnek láttam, ha én is elhozatom magam Pestre, ha már Gyunak mindenképp el kellett jutnia a repülőtérre. A képeken kívül videofelvétel is készül, amelyekből bizonyos részleteket terveink szerint még a tábor alatt fellövünk az oldalunkra. A komplett videó természetesen a GameStar szeptemberi számának lemezmellékletén tekinthető majd meg. Egyelőre egy kis technikai probléma miatt még nem kezdődhetett meg a kamera használata, de ez is elhárult már azóta.


Összességében tehát érezhető, hogy a hangulat már most megvan, az arcokról lerí, hogy mindenki jól érzi magát, akinek már sikerült beillszkednie. Akiknek még nem, azok majd Gyuval holnap jól elbeszélgetnek :) Most pedig szépen elfoglalom a korábban már látott gumifotelt és kihasználom a lehetőséget egy kis pihenésre. :) Ne búsuljon senki, aki idén nem jutott el hozzánk, jövőre biztosan újra találkozunk - valahol! :)
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)