Hirdetés

Gas Powered Games: kezd kifulladni a Kickstarter

|

A csapat első embere szerint a Kickstarter veszített lendületéből a Double Fine tavalyi, elképesztő sikere óta.

Hirdetés

Január 15-én számoltunk be először a Gas Powered Games következő, nagyszabású projektjéről, amely a Wildman című akció-szerepjáték lett volna és a műfaj új evolúciójának gondolták. A játékot a manapság igen divatos Kickstarteren keresztül szerették volna finanszírozni, melyhez 1,1 millió dollárra lett volna szüksége a fejlesztőknek. A pénzgyűjtés lassan, de biztosan haladt, még egy játékmenet videót is kaptunk a kampány alatt, míg nem tegnap lelőtték a Wildman előfinanszírozását. A remélt pénznek kevesebb, mint a fele gyűlt össze, a Games Powered Games úgy döntött, hogy nem várja meg a napokkal később esedékes lezárást, hanem maguk vetnek véget a projektnek.

Chris Taylor (Total Annihilation), a csapat vezére szerint a Wildman bukását annak köszönhetik, hogy túl közeli volt még a karácsony és a vele járó kiadások, valamint további nagy projektek is futottak, de nem csak ez volt a baj. A Kickstarter kezd veszíteni az erejéből - mondta Taylor és hozzátette: úgy kell mindezt elképzelnünk, mintha az ember Hollywoodba akarna menni filmet készíteni és ehhez meg kellene mérkőznie James Cameron (Terminátor 2, Avatar, Titanic) rendezővel. Saját bevallása alapján a dolgok megváltoztak, semmi nem olyan, mint a kilencvenes években, amikor a fejlesztők csak berobbantak az ajtón egy kiadóhoz és már kaptak is egy szerződést, ha volt egy jó ötletük.

Taylor kifakadásában egyértelműen a Wildman balszerencséje játszik közre, de vajon a Kickstarter gyengülését illetően igaza van?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)