Hirdetés

Gateway to Space - egy kiállításon minden, amit az űrkutatással kapcsolatban látnod kell!

|

A Mozdulj Gamer mozgalomnak köszönhetően az elmúlt két napban bárki ingyenesen meglátogathatta a nemzetközi Gateway to Space kiállítást, melyen az űrutazás történelmének darabjait tekinthetjük meg.

Hirdetés

Az űrkutatás egy nagyon izgalmas téma, mely évtizedek óta foglalkoztatja az emberiséget. Napjainkban is jelentős előrelépések történnek, gondoljunk csak a Curiosity Marsra érkezésére vagy a Plutóról készült első, jó minőségű képekre. Minden fejleményt izgatottan várunk, és reménykedünk abban, hogy egyszer mi is elhagyhatjuk a Földet, és láthatjuk azt, amit csak nagyon kevesen láthattak eddig.

Addig viszont érdemes ellátogatni a Millenárisra a Gateway to Space kiállításra, mely március 15-éig vár mindenkit, aki érdeklődik az űrkutatás múltja és jelene iránt. Március 9-10-én a Mozdulj Gamer mozgalom szervezésében bárki ingyenesen bejuthatott, de aki esetleg lemaradt erről a lehetőségről, ne bánkódjon, a kiállítás a következő négy napban még várja az érdeklődőket.

Megtekinthetőek rajta eredeti műholdak, rakéták, űrhajózáshoz használt eszközök, tárgyak, űrkapszulák, szkafanderek, valamint a három Lunar Roving holdjáró egyetlen, jelenleg a Földön lévő példánya. Megnézhető továbbá a Szojuz űrhajó belseje, a Nemzetközi Űrállomás, és Jurij Gagarin öltözéke is (a képen egy másik öltözék látható).

Nem csak kiállítási tárgyakat lehet nézegetni, ugyanis a Gateway to Space-en lehetőség van szimulátorokban egyebek mellett azt kipróbálni, milyen a súlytalanságban dolgozni, megtudhatjuk, hogyan fürdenek az űrhajósok, mit esznek. A kiállításhoz a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum is hozzájárult, a Repüléstörténeti és Űrhajózási Gyűjtemény több darabja ugyancsak megtekinthető.

Hamarosan újabb Mozdulj Gamer programokkal jelentkezünk, kövessétek a linken keresztül elérhető Facebook oldalt, ha nem akartok kimaradni a jóból.

További információk: urkiallitas.hu

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)