Hirdetés

Génteszt az Interneten

|

A 23andMe szolgáltatás segítségével bárki elvégeztetheti saját géntesztjét további tanulmányozások céljából.

Hirdetés

A jövő hóbortja? A többek között a Google támogatását is elnyert 23andMe projekt célja, hogy minden internetezővel megismerhesse saját génállományát. A dolog érdekessége persze nem merül ki ennyiben, a felhasználók adatai ugyanis egy nagy adatbázisba is bekerülnek, amit bárki szabadon tallózhat, természetesen név nélkül. A génállomány tanulmányozásával következtethetünk személyes jellemvonásokra, fizikai képességekre, étkezési szokásokra - a 23andMe különféle segédprogramjai minden támogatást megadnak ahhoz, hogy jobban megismerkedjünk saját, vagy akár rokonaik, barátaink „testével". Megtudhatjuk, hogy a legfrissebb kutatási eredmények milyen hatással lehetnének génjeinkre, de akár messzemenő következtetéseket is levonhatunk őseinkről.

 

Génállományunk megismerésének persze ára van. Az immáron Európában, Magyarországon is elérhető szolgáltatás megrendelőinek 999 dollárjuk bánja a vizsgálatot. Ezért a pénzért egy különleges vattákból és csövekből álló csomagot postáznak címünkre, a segítségükkel vett nyálmintát kell visszaküldenünk a kutatóknak. Az eredményeket néhány hét alatt, számos speciális eszköz és technika segítségével analizáljak (ez több mint félmillió tényező vizsgálatát jelenti), majd néhány hét múlva megkapjuk személyes azonosítónkat, amivel hozzáférhetünk eredményeinkhez. Linda Avey, a 23andMe társalapítója szerint a génállomány tanulmányozása nemcsak társadalmi szinten lehet hasznos, mindannyiunknak nagyon fontos testünk megértése és megismerése.

 

 

dna.gif

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)