Hirdetés

George Broussard interjú: Mi lesz veled, Duke Nukem?

|

A 1UP.com oldalnak lehetősége nyílt egy rövidnek épp nem nevezhető interjú készítésére a 3D-Realms fejlesztőcsapat társalapítójával, George Broussarddal. Az urat leginkább Duke Nukem karakterének megalkotásával azonosítják. A kérdező kertelés nélkül rákérdezett, hogy mi a fene történt a Duke Nukem Foreverrel, hiszen már lassan évtizedek óta nincs róla semmi hivatalos információ, vagy sajtóanyag. "Szerintem ez főként vezetői döntések következménye. Scott és én dolgoztunk ekkortájt a játékon, valamint a Shadow Warrioron. Ekkor egy külön csapatot hoztunk létre a Prey számára. A technológia már adott volt, 1998-ban össze is állítottunk egy igen ütős E3 demót, és már a multiplayer is működött. A probléma talán ott lehetett, hogy a kitalált fícsörök, sajátosságok nem voltak számunkra elegendőek, mindig többet akartunk, mint amennyit ésszerűen meg tudtunk volna oldani. Olyan döntéseket hoztunk, amelyek legalább további egy évnyi fejlesztési munkákat eredményeztek." Mikor arra kérték, részletezze azokat a vezetői döntéseket, így válaszolt: "Nehéz már erre visszaemlékezni, hiszen közel tíz éve volt már. Az E3 után jött az a gondolat, hogy térjünk át DirectX 6-ről DX7 támogatására. A tartalomkészítők, így a grafikusok, modellezők, pályaszerkesztők további egy évet igényeltek az átállás miatt. Aztán olyan tervek is születtek, hogy kisvállalatból nagy fejlesztő céggé alakuljunk, ahol 20-30 ember helyett jóval többen dolgozhatnak, egyszerre több projekten. Sajnos ez sem jött össze. (...) Ennek következménye volt az is, hogy leállítottuk a Prey fejlesztését. Két FPS nem fért meg egy stúdióban. A visszatérést a Human Head Studios csapattal kötött megállaodás tette lehetővé. (...) Az eredeti elképzelések nem sokat változtak, csak amennyire azt a technológiai fejlődés megkívánta. (...) A Doom 3 engine-jét három héttel a Raven Software után kaptuk meg mi. Tehát nagyjából egy időben kezdődhetett meg a fejlesztése a Quake 4-nek és a Prey-nek." És mikor készülhet el a Duke Nukem Forever? "[Nevet] Majd ha a disznók repülnek. De amúgy tényleg, jól haladunk. A munka nem állt le. Gyakorlatilag csak a részletek összerakása maradt hátra. A fegyverek kész vannak, A legtöbb lény, ellenség, karakter kész vannak. Már csak a tartalom egy egész játékká gyúrása van hátra, ami azonban nem könnyű feladat. Annál is inkább, hogy - mint azt már jól tudjátok - valamivel mindig többet szeretnénk nyújtani annál, amit elvárnának tőlünk, vagy akár mi saját magunktól."

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)