Hirdetés

George Clooney a hatalom árnyékában

|

A színész semmit sem bízott a véletlenre. A forgatókönyv írásában is részt vett, a rendezői széket is ő foglalta el, és stílszerűen saját magára osztotta a kormányzó, Mike Morris szerepét.

Hirdetés

A demokrata párti elnökjelöltségért hatalmas küzdelem zajlik Morris és ellenfele, Pullmann között. Esetünkben Ohio állam a mérleg nyelve. A háttéremberek pedig a jól megszokott módon igazgatják a kormányzó útját.

A kommunikációban rendkívül jártas Stephen Meyers (Ryan Gosling) tervei szerint alakul a kampány, de a csapatban ott van még a mindenhájjal megkent kampányfőnök (Philip Seymour Hoffman) is, és még több tucatnyi kolléga, hogy munkájukat siker koronázza.

A gépezet nagy erőket mozgat meg, hogy a kormányzó minél jobb fényben tündökölhessen választói előtt. Jellemző módon a politikus beszédeit is megírják, a profizmus minden apró mozzanatban nyomon követhető. Mike Morris hagyja érvényesülni a stábtagokat, hiszen őt csak a győzelemmel járó jelöltség érdekli. Nem is sejti, hogy mi zajlik a háttérben. Itt mindennek ára van. Az ellenfél kampányfőnöke, Tom Duffy (Paul Giamatti) is mindenáron nyerni akar, az eszközökben nem válogat, még arra is képes, hogy tisztességtelen ajánlatot tegyen a győzelemért cserébe. A lassú vonalvezetésű film rendkívül erős dialógusokat vonultat fel. A harc bárkinek kedvezhet, a pillanatnyi előny nem biztos, hogy hosszú távon is megmarad.

A cikk a CineStar honlapján folytatódik!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)