Hirdetés

Játék készül az Állatfarm alapján

|

George Orwell egyik legismertebb munkája, a kommunizmust állatmeseként bemutató Állatfarm hivatalos játékadaptációt fog kapni.

Hirdetés

Még 1945-ben jelent George Orwell mára már legendás Állatfarm című műve, melyben egy farmon, állatokkal helyettesítve mutatta be a kommunizmus felemelkedését Oroszországban egészen a sztálini diktatúra kialakulásáig. A mű nem csak a humoros, szatirikus jellege miatt lett elismert, hanem azért is, mert a személyi kultusz és a tekintély köré épülő hatalom veszélyeit nagyon időtálló és releváns módon mutatja be azzal, ahogy elvonatkoztat a valós személyektől.

Persze ez a könyv nem egy szereplőre fókuszál és nem éppen az akcióra épül a cselekmény, így egy kicsit nehéz elképzelni videojáték formájában, de úgy tűnik, hogy most mégis meg fog történni, ugyanis a jogok birtokosainak áldásával hivatalosan is adaptáció fog készülni. A játék fejlesztésében nem csak egy csapat vesz részt, többek között a Jessica Curry a The Chinese Roomból (Everybody's Gone To The Rapture, Amnesia: A Machine For Pigs) és a Bossa Studios (Thomas Was Alone, Worlds Adrift) magyar társalapítója, Jele Imre is kiveszik majd a részüket.

Egyelőre nem sok részlet derült ki, de a játék lényege az lesz, hogy az egyik farmon élő állatot megszemélyesítve kell majd végigkövetnünk a történetet, miközben figyelünk arra is, hogy a farm működőképes maradjon. Természetesen egy ilyen játék elkerülhetetlenül politikai töltetű, Jele Imre elmondása viszont személyesen felelősségének érzi, hogy egy ilyen játék elkészüljön:

"Az elmúlt évtizedben néhány kormány olyan nyelvezetet kezdett el használni, ami kísértetiesen hasonlt arra, amit a kommunista korszakban felnőve gyakran hallottam. Úgy érzem, hogy személyes felelősségem, hogy minél több emberhez eljussanak Orwell szavai."

A könyv rajongójaként persze némileg elfogult vagyok, de személy szerint rettentően remélem, hogy sikerül majd egy ütős játékot összehozni, ami jól átadja a könyv nagyon is aktuális és örökérvényű tanulságait. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)