Hirdetés

Gettó három dimenzióban - Nyócker 8D premier előtti kritika

|

Úgy néz ki 2012-ben a remakek, folytatások és 3D-sítések korát éljük. Nincs új a nap alatt, viszont az, hogy egy MAGYAR animációs filmnek térbeni hatást adunk, lehet mégis figyelemre méltó?

Hirdetés

Az egész estés animációnk centrumában egy „iskoláscsapat” (már amennyit járnak oda egyáltalán) hétköznapjai szerepelnek. Főhősünknek, Lakatos Ricsikének (L.L. Junior) mindennapos problémái vannak a gettóban. Kellene neki „pénz, pénz, p**”, mert a tapasztalt vén rókának számító Lakatos Gusztibá (Szacsvay László) szerint „ez az élet regulája” és ha ezek mind megvannak „eljő a boldogság”.

Így hát barátaival, Csorbával, Julikával, Béluskával, Marival, Abdullal, Csennel és Sandokánnal no meg az agytröszt Mórickával kieszelnek egy mesébe illő gyors meggazdagodási tervet, mégpedig hogy olajmezővé teszik a kerületet, mely - irreálisan beteg praktikájukkal, miszerint visszautaznak az időben - megvalósulni is látszik. Ám a könnyen jött pénz, nem kicsi bonyodalmakkal jár és még a nemzetközi sajtóra is felhívják a figyelmet az amúgy szürke hétköznapi karaktereink. A Nyóckerben rejtve találkozunk az aktuális társadalmi problémákkal, mégis ezt egy mesébe csomagolták nekünk, hogy mindenki számára élvezhető legyen és inkább csak komikusan kifigurázva, valamint nagyokat hahotázva látjuk, ahogy a kerületet szétrabolják, kurvákat futtatnak, és nagyban megy a hivatali korrupció.

A kritika folytatása a CineStar-on olvasható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)