Hirdetés

Ghost Recon: Future Soldier - Megjártuk a harcmezőt

|

Tegnap este került megrendezésre a Ghost Recon legújabb részének nyitóbulija, amin mi is ott voltunk.

Hirdetés

Az esemény színhelye a Club4Players nevű gamer kocsma volt, ahol egy viszonylag kis teremben várták a játékosokat. Én még sosem jártam a C4P-nek a környékén sem, ezért amikor három határozott fellépésű katona jött szembe, megnyugodtam (bár lehet, hogy katonák láttán nem ez a normális reakció), hogy annyira azért mégse tévedtem el.

A nyitóbulira lefoglalt kisterem előtt már húsz perccel a kezdés előtt gyülekeztek a rajongók, és fél hétkor már mindenki mehetett is a kiállított Xboxokhoz serényen irtani egymást. Aztán az első pár meccs után elkezdődtek a programok.

Első körben egy katonai bemutatót láthattunk, valódi fegyveres lovagoktól. A három úriember bemutatta a seregben használt közelharci technikákat, természetesen megkértek mindenkit, hogyha lehet, ne próbáljuk ki otthon, sőt inkább meg se jegyezzük a látottakat. A bemutatót tartó urak igen részletes beszámolót adtak felszerelésükről, hogy a táska miért is lóg a hátukon, és a mesterlövész mégis miből tölt újra, ha nincs nála semmi. Én, aki abszolút nem értek a valóságos hadviseléshez egy hatéves gyerek kíváncsiságával hallgattam az előadást, nagyon érdekes és informatív bemutató volt.

A földre dobálások és fegyverek bemutatása után kétféle verseny kezdődött. Az egyik versenyszámban egy pisztoly összerakása volt a feladat, amit a hozzáértő szétszerelt, majd a játékos népségre bízott. A legtöbbeknek sikerült a feladat, mégis csak egy embernek jutott eszébe, hogy miután kész volt a fegyver, azt ne a tömegre szegezze.

A fegyverszerelési verseny után meg lehetett tippelni egy puska súlyát, aminek tényleges tömege 3,6kg volt, a legpontosabb tippelő 3,5-el győzött. Mindeközben megkezdődött a virtuális lövész verseny, ahol három a három elleni csapatmérkőzéseket kellett lejátszani a Ghost Reconnal. Sajnos ennek a végeredményét már nem tudtam kivárni, de a látottak alapján biztos vagyok benne, hogy szoros mérkőzések játszódtak.

Magam is megfogtam a kontrollert még a buli elején, ami azért furcsa, mert jómagam csak PC-vel rendelkezem és shootereket nem is szívesen játszok kontrollerrel, mégis ott ragadtam a konzol előtt 3x10 percig, mivel imádom a taktikus játékot és szerencsére a Ghost Recon: Future Soldierben az ember kénytelen így játszani. Többeket is megkérdeztem, hogy mennyire élvezték a játékot és minden jelenlévő elismerően beszélt a látottakról. Még a dekorációs célokat szolgáló katonák is elismerték, hogy teljesen realisztikus a harc és a taktikai kényszer. Még az a hölgy sem mondott egy rossz szót sem a játékról, aki egyébként barbári torokkal üvöltözött a Diablo III színpadán (egy másik launch party-n).

Mindent összevetve nagyon élveztem az eseményt. Szűkebb körű volt, mint amire számítottam, de ettől volt hangulatos. Két előadás és verseny közt igazi baráti sörözések kerekedtek (részemről baráti gyömbérezések) és az egésznek volt egy már-már családias bája. Már ha bármennyire is családiasnak nevezhető, hogy emberek gyilkolták egymást virtuálisan.

Én még várok egy kicsi a játékkal, hiszen a PC-s megjelenés még odébb van, de a jövő havi GameStarban kimerítő tesztet olvashattok majd Duncan tollából.

Ja, még valami, mielőtt elvonulnék a béke szigetére: ha már ott jártam, hoztam nektek egy kis ezt, azt, de erről talán majd kicsit később. ;) 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)