Hirdetés

Amikor Sam Fisher ráeszmél, hogy már csak ő maradt a lopakodós bizniszben

|

Frappáns kikacsintással cameózik egy misszió erejéig a Splinter Cell játékok főhőse a Ghost Recon Wildlands-ben.

Hirdetés

A Splinter Cell és Metal Gear Solid szériákkal egykoron a fénykorukat élték a settenkedős videojátékok, mostanra viszont előbbi a 2013-as Blacklist óta parkolópályán van, míg a Metal Gear franchise enyhén szólva is bizonytalan jövő elé néz Hideo Kojima nélkül.

Hirdetés

Sam Fisher azonban visszatért, még ha nem is feltétlen abban a formában, amiben a sorozat rajongói reménykedhettek, de azért így is egy remek kis meglepetésről beszélhetünk. A Ghost Recon Wildlands nemrég egyenesen magát a Predator filmek ragadozóját vetette be a bolíviai dzsungelben, most pedig a veterán különleges ügynök kapott szerepet a Special Operation 1: Splinter Cell elnevezésű eseményben. Fisher hangját az a Michael Ironside adja, akinek összetéveszthetetlen orgánuma összeforrt az ikonikus karakterrel az évek során, a Blacklistben azonban már Eric Johnsont kérték fel a szerepre.

Ami viszont igazán érdekes számunkra, az egy apró, de annál szívmelengetőbb (vagy inkább szomorú) kikacsintás. A Ghost Recon Wildlands új küldetésének egyik átvezetőjében Fisher megemlít egy "katonai beszivárgót", aki rendre fejkendőt viselt - egy finom, viszont annál egyértelműbb utalás a Metal Gear Solid játékok főhősére, Solid Snake-re. Majd Fishert tájékoztatják, hogy az illető már visszavonult, ami vélhetően Snake Metal Gear Solid 5-ből megismert sorsára, de akár még Kojima kiválására is utalhat.

"Szóval már csak én maradtam…" - mondta Fisher, mikor rádöbbent, egyedüli sunnyogóként van még talpon a zsánerben.

Ez viszont nem az első alkalom, amikor a Splinter Cell valamilyen formában megidézte a Metal Gear játékokat, vagy épp fordítva. Az alábbi videót egy Doctor Gamma nicknévre hallgató YouTuber állította össze a két rivális cím egymásra utaló easter eggjeiből. Imádjuk az ilyet!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)