Hirdetés

Ghostbusters - Kimarad a hangvezérlés

|

A Ghostbusters: The Videogame sajnos egy nagyon hangulatos fícsörétől vált meg a fejlesztés alatt

Hirdetés

Már biztosra vehető, hogy az első Ghostbusters mozifilm megjelenésének 25. évfordulójára, vagyis június tizenkilencedikén jelenik meg a Ghostbusters: The Videogame, ezzel is tisztelegve a kultfilm előtt. Ez egy szép gesztus, és nem utolsó sorban remek marketingfogás. Azonban az Atariban a megmentőjét tisztelhető Ghostbusters -nek a fejlesztés alatt sajnos meg kellett válnia egy olyan fícsörtől, amivel manapság már egyre több játék próbálkozik, és ami az irányítás egyik lehetséges alternatívája, de mindenképp kiegészítője lehet a jövőben, a teljes játékfejlesztés tekintetében. Ez pedig a hangvezérlés. Brendan Goss producer egy külföldiül olvasható interjújában arról számolt be, hogy egy kész, és tökéletesen működő hangvezérlés volt a Ghostbusters -be építve, amit végül kénytelenek voltak kivenni. Ennek okaként azt nevezte meg, hogy a karakterek személyisége és a hangvezérléssel nekik kiosztott parancs valamint annak végrehajtása játékmenetbeli „problémákat' eredményezett, amelyek -értelem szerűen- nem illeszkedtek az általuk felvázolt elképzelésbe. Példaként azt hozta fel, amikor Peter Venkman-nek (Bill Murray) megparancsolták, hogy nyissa ki azt az ajtót, akkor az a sajátos mentalitásával és stílusával inkább hozzánk vágta az első keze ügyébe eső tárgyat és akadékoskodni kezdett, de a világ minden kincséért sem lett volna hajlandó az ajtó közelébe menni. Ez ugye poén (amit ők is tudnak), de hosszútávon már a játékmenet és az idegeink rovására mehet, főleg egy ilyen, csapatmunkát igénylő játékban. Így a hangvezérlés végül kikerült a Ghostbusters-ből.

 

ghostbusters.jpg

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)