Hirdetés

Gigabyte alaplapok AM3 tokozással

|

A tajvani gyártó újonnan bemutatott deszkái már teljesen kihasználják az új, 45 nanométeres AMD processzorokat.

Hirdetés

Az alaplapgyártók közül már többen is megnevezték azon alaplapjaikat, amelyek a megfelelő BIOS kíséretében képesek fogadni a közeljövőben piacra kerülő, AM3 tokozású AMD processzorokat. Azonban a Gigabyte most előrukkolt három új lappal, amelyek már alapvetően ezekhez a központi egységekhez lettek optimalizálva.

Mindegyik alaplap AMD lapkakészlettel érkezik: a GA-MA770T-UD3P modell a nevéből is könnyedén kitalálható módon az AMD 770-es chipkészletére épül. A második modell már (GA-MA790X-UD4P) 790X, míg a harmadik és egyben képen látható csúcsdarab pedig (GA-MA790FXT-UD5P) 790FX chipsetre épül.

 

gigabyte_ga-ma790fxt-ud5p_01.jpg

GA-MA790FXT-UD5P
 

 

Az alaplapok mindegyike képes fogadni az akár 140 wattos fogyasztással rendelkező Phenom II X4 processzorokat. A 45 nanométeres AMD processzorokból még csak kettő típus van a piacon, azonban ezek is csak AM2+ tokozásúak. Fontos tudni, hogy ezek nem kompatibilisek az AM3-mal!

Mindegyik alaplapon található egy 8 csatornás hangchip, legalább 6 darab SATA 3.0 csatlakozó (a 790FX chipkészletes alaplapon ez 10 darabra bővült), 2 PCI-Express ×16 foglalat (CrossfireX-támogatással), 6 integrált USB kapu, legalább egy Gigabit-csatlakozó és DualBIOS. Az illusztráción is látható csúcsmodell 2 darab Gigabit porttal rendelkezik és extraként került még rá 2 darab eSATA csatlakozó is.

A Gigabyte az új deszkáinak piacra való bevezetését az AM3 tokozású AMD processzorok megjelenése előtt szeretné véghez vinni, tehát néhány héten belül valószínűleg már megvásárolhatóak lesznek. A gyártó az alaplapok várható árairól sajnos nem adott tájékoztatást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)