Hirdetés

Gigabyte GeForce GTX 480 Super Overclock - durva gyári tuning

|

Úgy tűnik, a Gigabyte szép csendben megalkotta a világ leggyorsabb GeForce GTX 480 grafikus kártyáját!

Hirdetés

Még a GeForce GTX 580 bejelentése előtt egy utolsó támadásra kapott lehetőséget az első Fermi-alapú megoldása, ám egyesek számára talán meglepő lehet, hogy a pont a Gigabyte kedveskedik egy brutálisan túlhúzott változattal a gazdag játékosok számára.

A GV-N480SO-15I a gyártó Super Overclock termékcsaládjának legújabb tagja, és egyben egy olyan üzenet az AMD és gyártói számára, hogy rengeteg tartalék van magában a grafikus magban. Természetesen a mérnökök nem a referencia tervek alapján alkották meg ezt a szörnyeteget, hanem egy egyedi nyomtatott áramkört és hűtést terveztek a 3,2 milliárd tranzisztorból felépülő GF100 lapka köré. Egyelőre pontos részleteket nem tudunk a NYÁK felépítésével kapcsolatban, csupán az derült ki, hogy 12+2 fázisú tápellátás gondoskodik a mag és a memóriák megfelelő működéséről, valamint két BIOS lapka - SOC és LN2 üzemmódok - kapott helyett a NYÁK-on.

A hűtés viszont ismét elég látványos, és immáron sokadjára a WindForce 3× fantázianevű elgondoláson alapszik. Ugyan nem látszanak, de tippünk szerint 4-5 darab hőcső szállítja a meleget a GPU-ról az alumínium lamellák felé, amiket három darab, feltételezhetően még nagy terhelés esetén is csendben üzemelő ventilátor hűt.

Kell is ez a gondos és egyben brutális hardveres alap, az órajelek ugyanis a következőképp alakulnak:

GPU órajel: 820 MHz (referencia: 700 MHz)

CUDA magok órajele: 1640 MHz (referencia: 1401 MHz)

Memória órajel: 3800 MHz (referencia: 3696 MHz)

 

A fedélzeti memória méretét, a memóriabusz nagyságát, illetve a CUDA magok számát tekintve nem történt előrelépés, de őszintén szólva már ennyi módosítástól is feláll a szőr az ember hátán. No, persze már nem sokáig, mert amint megjelenik a GTX 580, a GV-N480SO-15I vélhetően hamar feledésbe merül. Főleg, ha az árcédula a 180-200 ezer forintos ártartományt jelzi majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)