Hirdetés

Gigahertz mizéria

|

A chipóriás Intel végre reagált az AMD Athlon XP processzorainak teljesítmény, nem pedig a valós érték alapján történő elnevezéseire. Az Intel szerint az AMD ezzel nemcsak megtéveszti a vásárlókat, hanem a névben szereplő érték nem éri el egy azonos órajelű Pentium 4-es teljesítményét. Konkrétan az Intel szerint egy Athlon XP 2100+ nem képes megverni egy 2.1Ghz-es P4-et, 1.73Ghz-es órajelével, pedig a tesztek szerint az AMD prockó Quantispeed architektúrájára alapozva számos tesztben fityiszt mutat a majdnem 400Mhz-el gyorsabb Pentiumnak. A Gigahertz-verseny valószínűleg tovább folytatódik, egyre nagyobb lendülettel, mi kíváncsian várjuk ki kerül majd ki győztesen végül.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)