Hirdetés

GlaDOS hangja emberölésről álmodik

|

Azért ne értsd félre: nem minden este, csak olykor-olykor.

Hirdetés

A Portal sorozat egy csodálatos terméke volt a Valve kísérletezős időszakának. A puzzle-FPS eredetileg csak izgalmas fejtörőket ígért, de GlaDOS-nak hála valami sokkal komolyabbat nyújtott: egy őszintén hátborzongató, mégis mókás élményt.

GlaDOS karakteréhez sokat hozzáadott megformálója, Ellen McLain, akinek a robotikus ellenfelünk hangját köszönhettük. McLain a napokban adott egy interjút egy YouTube-showban, és mesélt kicsit a pályán töltött életéről - meg gyilkosságokról.

Hirdetés

McLain szerint amikor egy színész odaáll a mikrofonhoz, akkor mindent magával visz: az érzelmeit, az intelligenciáját, a tapasztalatait, a teljes személyét. Belead mindent az előadásba, ezért is volt annyira sikeres GlaDOS alakítása:

"Engem még nem tolt bele az élet egy gyilkosságba, de nem mondom azt, hogy nem tenném meg soha. Ki tudja mi történne, ha meg kellene védenem magam vagy a szeretteimet.

Voltak ilyen álmaim, gyilkolós álmaim. Álmok, amiben megöltem valakit. Nincsenek túl gyakran öldöklős álmaim, de volt már rá példa."

Gyorsan hozzátette, hogy az álmaiban is önvédelemből ölt csak meg valakit, ami biztos segíteni fog majd, ha ki kell magyaráznia magát az álomrendőrségnél.

Egyébként a teljes interjú érdekes volt, hiszen McLain nem csak a Portalban színészkedett. A Valve-val több projekten is együtt dolgozott a Half-Life játékoktól a Dota 2-n át a Team Fortress 2-ig, melyekről mesélt is a podcastban. Érdemes végighallgatni az egészet azoknak, akiket érdekel a játékfejlesztés színészi része is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)