Hirdetés

Törölték a Glorious Leader!-t, mégsem lehetsz unikornison lovagló Kim Dzsongun

|

Sajnos ahogy sejthettük, a gondok forrása ezúttal is a pénz volt, a fejlesztők szerint azonban egy hackertámadás miatt törölték a Glorious Leader!-t

Hirdetés

Már majdnem egy éve történt, hogy beszámoltunk a Glorious Leader! címmel készülő, poénnak szánt játékról, amiben Kim Dzsongun jól megmutatja. A Moneyhorse Games nem olyan rég a Kickstarterre vitte a projektet, hogy befejezhessék a játékot, de most törölték a kampányt.

Az indoklásuk, hogy miért tették, elég furcsa: állításuk szerint az ünnepek alatt az ő weboldalukat és gépeiket is meghackelték, a támadást pedig a Sony elleni támadás inspirálta, aminek során kikerült a netre a nagy port kavart The Interview is.

Amellett, hogy a Glorious Leader!-hez és más projektekhez kapcsolódó adatokat is töröltek a támadók, a fejlesztők sajtóközleménye szerint nem fértek hozzá saját számítógépeikhez és felhasználói fiókjaikhoz sem. Emiatt nem tudtak foglalkozni a Kickstarter-kampánnyal, ami szerintük rossz felajánlási értékekkel és díjazással indult.

Ennek következtében úgy gondolták, nem érhetik el a fejlesztés befejezéséhez szükséges összeget, így inkább idő előtt le is állították a kampányt. Mindemellett azt is írják a közleményben, hogy a hackertámadás mellett több más fenyegetést is kaptak a játék miatt, így újra kell értékelniük, hogy valóban ki szeretnék-e adni a Glorious Leader!-t.

A fejlesztők érvelése legalábbis furcsa, de akár azt is mondhatnám, gyanús. Elképzelhető, hogy tényleg nem szeretnék kiadni a játékot, főleg az elmúlt hét eseményeinek fényében, de a hackertámadás, és főleg a Sony-féle szivárgás említése kicsit olyan, mintha folytatni akarnák a viccet (az első sajtóközlemény is elég poénos hangvételben jelent meg), de egyszerűen nem bíztak benne, hogy elég pénzt tudnának összegyűjteni. Mindenesetre úgy tűnik, nem lehetünk majd unikornison lovagló diktátorok a közeljövőben.

Mit szóltok az esethez? Szerintetek mi történhetett a Moneyhorse háza táján?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)