Hirdetés

Goat Simulator: Nightmare Edition teszt - rémálom a Kecske utcában

|

Meeeklestük a kecskeszimulátor MMO-val súlyosbított zombis kiegészítőjét és dobtunk tőle egy patást.

Hirdetés

Éreztem az atyai szeretetet mind Mocsy, mind Chava irányából, mikor elmondták, hogy én vagyok a szerencsés, aki tesztelheti a Goat Simulator zombis kiegészítőjét. Csak mikor a kezembe nyomták a játék dobozát, döbbentem rá, hogy sokkal többről van itt szó, mint holmi DLC-ről. A teljes Nightmare kiadásról leírhatom a véleményemet, ami a mostanában kötelező zombiskodáson (remélem, van ilyen szó) túl még a Goat MMO Simulatort is tartalmazza. A játék nagyon beteg, az ijesztő módon fülbemászó zenéjéről nem is beszélve.

 

Offline MMO

Meglepődtem, mikor szemembe ötlött a játék dobozán az MMO felirat, de aztán leesett a tantusz, hogy ez egy szimulátor a szimulátorban, más szóval szimulátorception. Láttam fantáziát a koncepcióban, így nagy hévvel vetettem bele magam, és már a karakterválasztó képernyő letaglózott, szerencsére a jó értelemben. A kötelező tank, rogue, hunter és magician kasztokat is megspékelték egy kis Goat Simulator-os humorral, de az ötödik választható kaszt, a mikrohullámú sütő mindent vitt. Igen, mikrosütő, hagyom ülepedni.

Maga az MMO Simulator játékmenete már nem ennyire élvezetes. Minden egyes küldetés, amit felvettem, az átlagos MMO-k küldetéseit parodizálta. Menj el ide, beszélj vele, szerezd meg azt, ölj meg x ellenséget és hasonlók. A karakterek persze vicces tálalásban adják a feladatokat, de nem igazán tudott lekötni ez a kamu multiplayer. Továbbá a játék még mindig iszonyatosan bugos, így fordulhatott elő, hogy egy küldetést nem tudtam megcsinálni a hibák miatt, de egy másik esetben csak azok segítségével tudtam befejezni. Viszont egy dolgot mindenképp ki kell, hogy emeljek. A chatbeszélgetések valami elképesztően ötletesek, sokkal inkább lekötöttek, mint a küldetések. Kedvencem, mikor hatalmas fps-háború indult, a következő gyöngyszemmel megspékelve: "ki az, aki ha 60 fps alatt játszik, nem kap rohamot?" Ahogy ez egy normál kis megjegyzésből eszkalálódott, tökéletesen tükrözte a világ összes kommentszekcióját. Meg persze nem hagyták ki a nélkülözhetetlen helyesírási hibákat.

Kötelező zombulás

A zombimánia elérte a kecskék világát is, és kicsit odaszúrva a DayZ-nek és más indie horroroknak, a Coffee Stain Studios elkészítette a GoatZ-t, azzal a marketing kampánnyal, hogy ez az egyetlen nem early access-es túlélőjáték a Steamen.

A játékban egy könnyed tutoriallal kezdünk, ezalatt elsajátítjuk, hogyan lehet embereket zombivá változtatni, majd hogy miként végezhetünk a zombikkal. Megtanuljuk a craftolás művészetét és azt is, hogy enni kell, ha élni akarsz. Miután a kötelező dolgokat a fejünkbe véstük, kezdődik a játék. Kikelünk a sírunkból, és meg kell fertőznünk elegendő embert, hogy kirobbanjon a zombiapokalipszis. A kirobbanás után a várost egyaránt járják megfertőzhető normál emberek, és életünkre törő zombik. Mi pedig szabadon rombolhatunk, készíthetünk különféle tárgyakat, harcolhatunk zombikkal és emberekkel, vagy felfedezhetjük a város nyújtotta lehetőségeket, például a vízi csúszdázást, a plázázást vagy az űrlények keresését.

A játék eközben különféle feladatokat ad nekünk, hol könnyebbeket, hol nehezebbeket, és ha teljesítjük ezeket, jutalmat kapunk étel és élet formájában. A játék a zombiapokalipszis kezdete óta eltelt napokat is számolja, és ha meghalunk, minden kezdődik elölről, akárcsak egy korábban már említett élőhalottas mókában.

Goat Simulator szerelmesei, a Nightmare Edition nyújtotta újdonságokat is értékelni fogják, viszont ha valaki irtózik az efféle szimulátoroktól vagy az agyament humortól, az messziről kerülje el.

Goat Simulator: Nightmare Edition
Mindegy, hogy zombi- vagy fantasykecske, csak az eredeti játék szerelmeseinek ajánlott.
Ami tetszett
  • Beteg humor
  • Rengeteg tennivaló
  • A fizika még mindig egész jó
Ami nem tetszett
  • Beteg humor, nézőpont kérdése
  • Bug, Bug, BUG
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)