Hirdetés

Golden Globe, Star Wars őrület és torrentbotrány - mi történt a héten?

|

Ez a hét sem volt eseményektől mentes, és bár most megpróbáljuk mókásan összefoglalni a dolgokat, sajnos szomorkodni is volt okunk az elmúlt napokban.

Hirdetés

Nincs is jobb vasárnap esti program, mint heti összefoglalót olvasni (vagy épp írni). Én egyébként is szeretek mindent leírni, összefoglalni, vázlatpontokba szedni, ezzel azt a hamis érzetet keltve, mintha az életem rendszerezett lenne. Bár általában a GSO-val kelünk és fekszünk, azért előfordul, hogy mi is lemaradunk valamiről, így a heti összefoglaló nekünk is remek alkalom, hogy pótoljuk a kimaradt híreket. Szóval tulajdonképpen magamnak írom ezt az X ezer karaktert, és ha már megírtam, hát megosztom veletek is.

Ahogy minden héten, ezúttal is volt Hype, méghozzá a legelvetemültebb adás, ami valaha készült. Ennél talán csak az az epizód volt cudarabb, amiben daev egy Alienes fejkendőben olvasta be a híreket. Nem, nem linkelem be, de bőven van még róla bizonyíték az interneten.

A hype még mindig tart

Tekintve, hogy a jövőben évente jön majd új Star Wars epizód (sőt, a Rogue One és az Episode VIII között csak fél év telik majd el), kétlem, hogy lesz olyan hét, amikor ez nem lesz központi téma. Szivárognak majd az infók, jönnek a pletykák, találgatások, érkeznek a képek, beszélünk majd jövőbeli és korábbi részekről. Ezen a héten J.J. Abrams mondta el, miért nem tetszik neki a Star Wars Monopoly, de adott egy nagyon fontos tanácsot a jövőbeli Han Solónak is (aki ugye múltbéli, merthogy előzménytörténet, de már tudjuk, kik az esélyesek a szerepre). Megnézhettük a film számos jelenetét speciális effektek nélkül, megtudtunk egy fontos dolgot Maz Kanata rejtélyes karakteréről,  röhöghettünk a saját magát parodizáló Kylo Renen, és kiderült az is, hány Oscar-díjra jelölték Az ébredő Erőt.

Lopkodjuk a kocsikat

A Grand Theft Auto V továbbra is népszerű (ki hitte volna?), és a jelek szerint a Rockstar sem hagyta még teljesen magára a játékot. Bár a GTA sorozat producere elhagyta a Rockstar kötelékét, a jelek szerint már készül az első sztori-DLC, és felbukkant egy rejtélyes Easter Egg is. A modderek sem pihentek, így már Lemmy Kilmisterként vagy hackerként is nyomulhatunk Los Santos utcáin, és mindkettő nagyon szórakoztató. Nem a modok miatt, de a PS4-es szerverek gyengélkedtek a héten, szerencsére sikerült elhárítani a hibát. A Microsoft szerverei is köhögtek egy kicsit, Snoop Dogg ki is osztott mindenkit egy videóüzenetben.

Message to xbox1 n ea server fix your shit or playstation here we come 👿👿✨🌟🏈

snoopdogg (@snoopdogg) által közzétett videó,

Könnyes búcsú

Sajnos nem csak móka és kacagás volt ez a hét, hiszen két legendát is elvesztettünk. A hét elején David Bowie halálhíre rázta meg a világot, össze is gyűjtöttük mindazokat a játékokat, amelyekben feltűnt, a Square Enix pedig ingyenessé is tette az egyiket. Ha nem vagytok nagy Bowie rajongók (bevallom, én sem az ő lemezeit pörgetem minden nap), akkor is érdemes meghallgatni az épp csak megjelent albumát, a Blackstart. Alig néhány nappal később a sokak által csak Piton professzorként emlegetett Alan Rickman is távozott az élők sorából. Mindkét sztár 69 éves volt.

Filmes fronton egyébként vegyes érzésekkel zártuk a hetet, hideget és meleget is kaptunk Hollywoodból. A Deadpool marketingkampánya nem látott magasságokba és mélységekbe jutott el, nagyon reméljük, hogy a film beváltja a hozzá fűzött reményeket. Jó hír, hogy a Saul fia Golden Globe-ot kapott, készül a Cloverfield folytatása, hivatalosan is visszatér a Szökés, vagy épp hogy a következő Halálos iramban film helyszíne New York lesz. Kevésbé jó, hogy a 24 remake-jét Jack Bauer nélkül készítik, Christian Bale visszalépett a következő filmjétől, és a Jumanji rebootjának rendezőjétől sem vagyunk elájulva. Mondjuk ha már itt tartunk, kinek hiányzik egy Jumanji reboot Robin Williams nélkül?

Mivan, mivan, mivan?

Már a rómaiak is tudták, hogy cirkusz kell a népnek, és bizony ezúttal sem volt botrányoktól mentes a hét. A VR szemüvegek ára körül elég nagy a felháborodás, sem az Oculus Rift 600 dolláros árcímkéje, se a HTC Vive 1500 dolláros pletykája nem nyerte el a potenciális vásárlók tetszését. A bíróság megbüntette a kamu agytornás játék fejlesztőit, az Activisiont pedig egy volt diktátor családja perli a Black Ops 2 miatt. Itt még nem döntött a bíróság, nem úgy mint a Sony ügyében, akik nem védethették le a Let's Play nevet. A Konami egy exploit miatt lőtte le a Metal Gear Online bétáját, a rajongók pedig majdnem a fejlesztőket lőtték le a Payday 2 új DLC-je láttán. CM Punk is beszólt a játékosoknak, akik legalább annyira dühösek, mint az az apa, akinek a gyereke kétmillió forintot tolt bele a Fifába. Persze nem csak külföldön zajlott az élet, hiszen vádat emeltek egy hazai torrentoldal ellen is.

Tom Clancy's Fallout: Wild Hunt

A tavalyi év két legjobb játéka mellett 2016 egyik legjobban várt csodája is terítéken volt a héten. A The Divisionhöz kaptunk egy új trailert, kiderült, mekkora a különbség a low és az ultra beállítások közt, nyilvánosságra hozták a béta dátumát, valamint megtudtunk egy csomó izgalmas dolgot magáról a játékról is.  Kiderült, hogy nem lesz The Witcher 3: Enhanced Edition, a Blood and Wine kiegészítő viszont a fejlesztők szerint még az alapjátéknál is jobb lesz. Ez már nem befolyásolja majd a DICE Awards eredményét, ahol a CD Projekt RED csodája újabb díjakat zsebelhet be. A Fallout 4 elsősorban a modderközösség törekvéseinek köszönhetően volt a középpontban, akik behozták az évszakokat és megépítették a Bioshock Infinite városát is. Időközben felbukkant egy esetleges DLC is, és ismét rácsodálkoztunk a 3D nyomtatás csodáira. Mondjuk nyáron lehet kicsit melegünk lenne a Power Armorban.

Futottak még

Belenéztünk a magyar fejlesztésű Kupolavárosba, beszéltünk egy kicsit a félelemről, és kiderítettük azt is, melyik konzolról néznek a legtöbben pornót (na jó, ennek nem mi jártunk utána), a Nintendónak egyébként a pornóbámuláson kívül is vannak tervei 2016-ra, ez mindenképpen jó jel. Teszteltük a DiRT Rally-t, a Rainbow Six: Siege-et, a Just Dance 2016-ot és a World of Warshipset, valamint végigvettük 2015 legnagyobb videojátékos botrányait. Elkezdtünk felkészülni a tavaszi PlayIT-ekre (mert bizony megint 3 lesz belőlük) és megírtuk ezt az összefoglalót. Tőletek nem várunk el ennyi mindent, inkább csak buzdítanánk valamire: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)