Hirdetés

Gond van a gépeddel? Derítsd ki hol a hiba!

|

Egy-egy meghibásodó hardver érdekes problémákat generálhat, amelyek teljesen ellehetetleníthetik a PC használatát. Szerencsére nem kell azonnal szervizbe rohanni.

Hirdetés

Jómagam több mint egy évig küzdöttem egy hibás videókártyával, így tudom milyen az, ha véletlenszerűen hal meg a gépünk, mindenféle hibaüzenet nélkül. Ha a szervizben nem tudják reprodukálni a hibát, akkor meg vagyunk lőve, így érdemes felkészülten, a probléma pontos okát ismerve érkezni.

Egy kerregő merevlemez vagy egy füstölő táp esetén könnyű megállapítani, hogy hol is van a hiba forrása, de nem mindig leszünk ilyen könnyű helyzetben. Egy rossz memóriamodul vagy zárlatos USB könnyen okozhatnak megmagyarázhatatlan fagyásokat, vagy gátolhatják meg a gép indulását, ilyenkor pedig a legtöbben nem akarják megpiszkálni a gépet, nehogy több kárt csináljanak.

Bár az abszolút laikusok számára a számítógép alkatrészeinek összeszerelése a rakétatudósok munkájával vetekszik, a gyakorlatban csak összekapcsolunk néhány teljesen különálló alkatrészt. A hibás komponens eltávolítása általában megoldja a problémát, így az ilyen helyzetekben érdemes szisztematikusan haladni. A PC World most összegyűjtötte, mire is érdemes odafigyelni, ha hasonló helyzetbe kerülünk, így elkerülhetjük a drága szervizköltségeket, és a problémát is gyorsabban orvosolhatjuk.

Ti szét szoktátok kapni a gépet, vagy mindent a profikra bíztok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)