Hirdetés

Gondok vannak a Mass Effect 3-mal a Steamen

|

A Mass Effect 3 steames változata sokkal rosszabbul fut, mint azt egy nyolcéves játéktól elvárnánk.

Hirdetés

Alapvetően nagyszerű hírnek kellene lennie, hogy az Electronic Arts mindenféle előjel nélkül meggondolta magát és sok évnyi bojkottálást követően számos játéka feltűnt a Steam kínálatában is. Csakhogy az öröm nem lehet felhőtlen azok számára, akik zavaró technikai problémákba ütköznek, amikor a Mass Effect 3-at szeretnék életükben első alkalommal végigjátszani, vagy szimplán csak nosztalgiáznának egy olyan platformon, ahol mindeddig nem volt rá lehetőségük.

Hirdetés

Egyre szaporodik ugyanis a panaszok száma, melyek szerint a BioWare akkor még trilógiának szánt szériáját lezáró epizód nem egészen úgy fut, ahogy azt egy 2012-ben kiadott játéknak illene modern gépeken és rendszereken. Ahelyett, hogy stabilan beállna egy szintre a képfrissítési ráta, ide-oda hullámzik, hogy abszurd módon felpörög, hol pedig a mélybe zuhan, emellett pedig szabad szemmel is jól érzékelhető lagok és röccenések borzolják a vásárlók idegeit.

Nem tartott egyébként sokáig megfejteni, hogy az ún. Origin In-Game overlay-ig, más néven Origin játékpanelig követhető vissza a probléma. A megoldás pedig, amikor az Origin rendszerében indítunk el egy játékot nem egyéb, mint a barátlistán szereplő ismerősökkel folytatott chatelésre, csalók jelentésére, online segítségkérésre és nem utolsósorban streameléshez használt funkció kikapcsolása.

Igen ám, de a Steam-kliens nem ad erre lehetőséget, bármit is csináljunk, mindenképpen futtatja a háttérben. Így a játékosoknak nem marad más lehetőségük, mint a közösségi médiában és a fórumokon hangot adni elégedetlenségüknek, visszakérni a pénzüket, ha még nem futottak ki az időből, vagy akár lepontozni emiatt a Mass Effect 3-at, hátha felfigyelnek végre az illetékesek is a hibára, és lesznek szívesek kiküszöbölni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)