Hirdetés

Gone Home - a BioShock univerzumában játszódik?

|

A BioShock, a System Shock és a Gone Home eseményei tulajdonképpen más időpontban, de ugyanabban az univerzumban történtek meg. A Fullbright fejlesztője elmondja, miből lehet erre következtetni.

Hirdetés

A System Shockot és a BioShockot még csak-csak össze tudjuk kapcsolni, de a Gone Home valahogy nem illik a képbe. Első látásra. Vannak viszont olyan apró utalások, amik összekötik a három játékot.

A Gone Home fejlesztőcsapatát három ex-2K-s alapítota, közülük Steve Gaynor mondta el, hogy milyen easter eggek találhatóak a játékban. Az első a BioShock 2 Minerva's Den DLC-jével van összefüggésben.

„A Minerva's Denben szerepel a világ elvileg első videojátéka, ami valahogy az 50-es évek környékén készült. A neve Spitfire. Nem tudom, megtaláltátok-e, amikor játszottatok vele, vektoros grafikája van, mint az Asteroids-féléknek. Játszható, alapjában véve egy második világháborús repülővel kell lelőni az ellenfeleket.” - mondta Gaynor. „A Gone Home-ban szerettünk volna Super Nintendo kazettákat elhelyezni, ezek közül az egyik a Super Spitfire. A kiadója a CMP Interactive, aminek első fele a Charles Milton Porter [A Minerva's Den főszereplőjének neve] rövidítése, aki túlélte az eseményeket és visszajutott a felszínre.” 
 

Porter visszatérése után informatikai céget alapított, ami a Gone Home eseményei idején már nagyjából ötven éves, a cége pedig licencelte a Spitfire IP-t egy japán fejlesztőcsapatnak. Értitek az összefüggést.

Továbbá érdemes megfigyelni a Katie által használt légitársaság logóját, ami az első BioShock elején is látható, csak picit másképp. A logót a Gone Home-ban már a 80-as évek trendjeihez igazították.

És mi a helyzet a BioShockkal és a System Shockkal? Nos, szintén a Minerva's Dent kell elővennünk. Rapture tudósai készítették el azt a technológiát, amit később a System Shockban láthattunk. A The Thinker nevű számítógép nevét Rodin Gondolkodó című szobráról kapta. A gép valódi neve a Rapture Operational Data Interpreter Network, aminek rövidítése szintén RODIN. A felszínre kerülve már csak ODIN-ként lehet említeni. SHODAN (a System Shock 2 MI-je és egyben főellensége) nevét a Sentient Hyper-Optimized Data Access Network rövidítéséből kapta, ami az ODIN-ből is alakulhatott az idők során.

Gaynor elmondta, hogy a Fullbright későbbi játékai szintén a Gone Home univerzumában játszódnak majd. Szerintetek elég ennyi bizonyíték? Vagy ezek még mind nem jelentenek semmit, csak aranyos kikacsintások? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)