Hirdetés

A mai munka helyett legyél inkább méhecske!

|

Nem csak a Google keresőben változott meg a cég logója, a Föld napjának tiszteletére egy kis játékkal is eltölthetünk pár percet. Vagy órát. Vagy napot, a főnök úgysem áll a hátunk mögött a karanténban.

Hirdetés

Pont 50 éve, 1970. április 22-én egy új ünnepnapot vezettek be az Egyesült Államokban, amely nem sokkal később elkezdett az egész világ köztudatába beszivárogni, és jó ideje nemzetközi emléknap. Fő üzenete már ötven éve is az volt, hogy igyekezzünk megóvni a világunk élővilágát és sokszínűségét, amely azóta a klímaváltozás felgyorsulása miatt még nagyobb fontosságot kapott.

Hirdetés

Az idei ünnepnapot a Google is megtartja, amely szokása szerint a keresőoldalon található logo kicserélésével kezdődik, de nem áll meg itt. A gigacég ugyanis idén a The Honeybee Conservancy nevű szervezet partnerségével egy kis játékot is elhelyezett a grafika mögé. Az ökológiai és élelmezési szempontból egyaránt kifejezetten fontos, és mostanában egyre veszélyeztetettebbnek számító méhek megmentésére szakosodott nonprofittal közösen természetesen egy olyan játék készült, ahol egy méh a főszereplő.

Maga a játék pedig az ingerszegény, karanténból végzett munkanapra is kiváló, ugyanis egy lassú, relaxáló élményt nyújt. Annyi a dolgunk, hogy a méhecskét egérrel vagy a mobilok érintőkijelzőjével virágról virágra reptessük, és színek szerint a megfelelő pollent a kapcsolódó virágokra dörgöljük. Sz egyes szintek között pedig érdekességeket és fontos információkat kapunk arról, mennyire fontosak az egész világra nézve a méhek, amelyekre sokan csak úgy gondolnak, hogy "az az idegesítő rovar, ami megcsíp" - pedig ennél mi sem áll messzebb a valóságtól.

A mai nap végeztével is megmarad a méhecskés játék, könnyem rákereshetünk a Google Doodle blogban. Az együttműködés során egyébként a Tenor nevű gif-szolgáltatónál is elhelyeztek egy adag mozgóképet a játék karakteréről és egyéb elemeiről, így az üzenetküldőkben is lehet őket szórni szerteszét, mint pollent a dolgos méhecske. A "bee good to Earth" feliratért külön főhajtás jár. Na, megyek is, mert még egy csomó lila pollenem van, amit... akarom mondani, írni kell a többi cikket is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)