Hirdetés

Google: egymilliárd dollárt követel a Viacom

|

Az újabb perben a Google ügyvédei az online kommunikáció szabadságát féltik, míg a Viacom példát akar statuálni.

Hirdetés

A Youtube ellen indított egymilliárd dolláros szerzői jogi per, amelyben a szolgáltatót azzal vádolják, hogy nem lép fel elég határozottan a védett anyagok jogosulatlan közzététele ellen a saját oldalán, súlyosan veszélyezteti az internetes kommunikáció szabadságát. Több százmillió ember oszt meg információt az interneten, akiktől el akarják venni ezt a lehetőséget - állítják a Google, a Youtube tulajdonosának ügyvédjei.
A nyilatkozatot a Viacom újabb perének elindulása nyomán tették, amelyben a manhattani bíróságon a szerzői jogok sárba tiprásával vádolják a Youtubeot. A Viacom és a videomegosztó között tavaly óta mérgesedett el a viszony, amikor a Viacom óriási kártérítést követelt jogvédett anyagainak engedély nélküli hosztolása miatt. Állításuk szerint kártérítésre jogosultak, amiért az MTV, a Comedy Central és más csatornák műsorait, köztük a népszerű Daily Show with John Stewart műsorokat a hozzájárulásuk nélkül, ingyen nézhették meg a felhasználók milliói.

 

A Google álláspontja >>> 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)