Hirdetés

Saját stúdiókkal készítene Stadia-exkluzívokat a Google

|

Több csapatot is felállítana a vállalat, hogy a felhőalapú platformra készítsenek jobbnál jobb címeket.

Hirdetés

Nálunk sajnos még nem, de világszerte több országban már jövő hónaptól elérhetővé válik a Google Stadia, amivel akár okostelefonunkon is játszhatjuk a legújabb videojátékokat. Debütáláskor számos multiplatform alkotás lesz elérhető a platformra, azonban a techóriás nem éri be ennyivel.

Hirdetés

Idén tudtuk meg, hogy a Google-nek sikerült leszerződtetnie egy elég tapasztalt videojáték-ipari veteránt, ugyanis az Assassin's Creed egyik megalkotója, Jade Raymond a vállalathoz igazolt, hogy a videojátékokkal foglalkozó Stadia Games and Entertainment alakulatot vezesse. Azonban úgy tűnik, nem csak ez az egy brigád felel majd a stadiás játékokért, mivel Raymond a GamesIndustry.biznek elárulta, hogy a tervek szerint idővel több különböző, házon belüli fejlesztőcsapatot is fel fognak állítani.

A Google azt tervezi, hogy minden évben piacra dob majd Stadia-exkluzívokat, és akadhatnak közöttük olyan alkotások is, amelyek elképzelhetetlenek lennének a többi konzolon. Raymond hozzátette, hogy induláskor még nem lesznek ilyesmik elérhetők, hiszen leginkább multiplatform játékokat fogunk kapni, de már készülőben van néhány olyan exkluzív cím, amelyek a felhőt használják.

Szerintetek milyen típusú játékokat lehetne gyártani kizárólag Stadiára?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)