Hirdetés

A Google szemet vetett a YouTube-ra?

|

A Wall Street Journal és a New York Times is úgy értesült, hogy a felek jelenleg a tárgyalások kellős közepén tartanak. A keresőóriás a hírek szerint 1,6 milliárd dollárt szánna a népszerű videofeltöltő oldal megvásárlására.

Hirdetés

A Mountain View-i székhelyű Google és a San Mateó-i YouTube egyelőre nem kívánta kommentálni a lapok meg nem nevezett forrásokra hivatkozó értesüléseit. Az eredetileg a TechCrunch blog cikkéből kiinduló találgatások az elemzők szerint egyáltalán nem irreálisak, és az 1,6 milliárdos, készpénz és részvények formájában fizetendő vételár is mindkét fél számára elfogadható lenne. Az akvizíció kivitelezhetőségét az is alátámasztja, hogy a Google jelenleg mintegy 10 milliárd dolláros készpénzállománnyal rendelkezik. Pénteken a vállalat részvényeinek árfolyama a híresztelések hatására 8,69 dollárral, vagyis 2,11 százalékkal növekedve elérte a 420,50 dollárta New York-i tőzsdén.
Tovább >>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)