Hirdetés

Elhunyt Gordon Hunt, az Uncharted mo-cap rendezője

|

Reméltük, hogy idén már nem kell több gyászhírt írnunk, de most az ünnepek előtt jött a közlemény, hogy az Uncharteden és a God of Waron is dolgozó Gordon Hunt eltávozott.

Hirdetés

Szörnyű év az idei, hiszen számos nagy embertől kellett elbúcsúznunk. Nincs ezzel másképp a játékipar sem. Elhunyt Dave Needle, az Amiga 1000 atyja; Michael Forgey, a Gears of War producere; Eri Medalle, a Pokémon játékok tervezője és Jory Prum, a KotOR hangmérnöke is, akikhez sajnos most egy újabb nagyszerű szakember csatlakozott. 

Gordon Hunt a Hanna Barbara stúdiónál kezdte a pályafutását, többek között a Scooby-Doo, A Jetson-család és A Flintstone család mesékkel szerzett tapasztalatot, majd a 90-es évek közepén már a videojáték-animációk és a motion capture technológia világát hozta össze például a Legacy of Kain: Soul Reaverrel és a Pandemoniummal. Később olyan játékszériáknak segített legendává válni mo-cap rendezőként, mint az Uncharted és a God of War.  

A The Hollywood Reporter jelentése szerint Gordon Hunt 87 éves korában hunyt el, miután megküzdött a Parkinson-kórral. Felesége és három gyermeke - köztük az Oscar-díjas Helen Hunt - gyászolja. Nyugodjék békében, köszönünk mindent!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)