Hirdetés

Grand Theft Auto Online - becsületesen is lehet játszani, csak nehéz

|

Íme egy ember, aki szembefordulva az állatias ösztönökkel megpróbált egy kis békét és empátiát vinni a GTA Online kaotikus és véres világába. Los Santos viszont nem a béke városa.

Hirdetés

A Grand Theft Auto világát és az azt körüllengő rajongást mindig is a botrányok és az erőszak uralták, de ez nem jelenti azt, hogy néhányan időnként nem próbálnak meg szembemenni az árral, és egyensúlyt hozni a káoszba és a látszólag esztelen öldöklésbe. Jeremy Mattheis ezen rendíthetetlen pacifisták közé tartozik, ráadásul dokumentálta is a tapasztalatait egy érdekes videósorozatban.

Mattheis a békés megközelítésében mindössze néhány egyszerű szabályt állított fel magával szemben, köztük azt, hogy ne öljön meg senkit, vagy hogy ne szegje meg a törvényt, amennyiben nem kényszerül rá a játékmenet sajátosságai miatt. Ahogy a bemutatkozó videóban is magyarázza, „fájdalomtól és szenvedéstől mentesen” szeretne kapcsolatba lépni ezzel a világgal.

Ez persze elsőre bárgyúnak hangozhat, de érdekes, hogy mennyire más megvilágításba helyezi a játékot. Aki játszott már a GTA Online-nal, annak talán rémlik, hogy már kapásból az első küldetésben egy drog dílert kell egy autós üldözésben levadásznunk, ami bizony nem könnyű ezzel a módszerrel, amikor Mattheis pedig kirángatta az autóból anélkül, hogy lelőné, akkor a karakter egyszerűen megdermedt, hiszen a játék nem volt felkészülve arra az eshetőségre, hogy nem lőjük le első adandó alkalommal az ellenfelünket. Persze végül muszáj volt lelőni, de furcsa dolgokba ütközik az ember, amikor megpróbálja megkerülni a fejlesztők gondolatmenetét.

Sok hasonló helyzetben próbálja még a játék meghiúsítani a terveit, de Mattheis rendíthetetlensége egyszerre lenyűgöző és jópofa. A videókban végigkísérhetjük, ahogy megpróbál megszabadulni a fegyverétől, kapcsolatba lépni más játékosokkal, illetve legyőzni a legnagyobb kihívást, vagyis a pénzszerzést.

A játék nyilvánvalóan nem erre lett kitalálva, de nagyon érdekes, ahogy egy ember kitartása mennyire szokatlan görbe tükröt tud felmutatni a modern játékok dizájnelveinek. Nektek hogy tetszik?

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)