Hirdetés

Grand Theft Auto V gépigény - miért nem jelentették még be?

|

A Rockstar azt ígérte, hogy a múlt héten bejelenti a Grand Theft Auto 5 PC-s gépigényét, erre viszont nem került sor. Mi lehet vajon az oka?

Hirdetés

December 29, hétfő van, itthoni idő szerint lassan fél 12, de már Honoluluban is elmúlt éjfél. December 18-án a Rockstar megígérte, hogy karácsony hetében elmondja, milyen gép kell a Grand Theft Auto V január 27-én megjelenő PC-s változatának futtatásához. Ez eddig a pillanatig nem történt meg.

Ünnepek ide, munkaszüneti napok oda, ha már megígérték, elvárhatjuk, hogy ígéretükhöz tartsák magukat, vagy legalább adjanak ki egy közleményt, hogy gondok vannak. Az elmúlt egy hétben percenként frissítgettük a Rockstar Newswire-t és a Grand Theft Auto 5 Steam oldalát, hiába. Előbbin még mindig csak az ünnepi eseményről szerepelnek posztok, utóbbin pedig csak néhány trailer, képek, egy leírás, és a sejtelmes "Early 2015" megjelenési dátum szerepel. Álljunk meg itt egy kicsit.
 

Mindenki tudja, mert ahány naptár található a lakásban, annyiba véste be (vagy esetleg van egy szuper posztere a 2014/11-es GS-ből, amin szerepel a dátum, vagy lefordítva hever az asztalán a 2014/12-es GameStar magazin), hogy a GTA V PC-s megjelenési dátuma január 27. Ezt a Rockstar is elismételte már jópárszor, A Deep Silver is valószínűleg ezért hozta egy héttel előrébb a Saints Row: Gat out of Hell megjelenését (bár a két játék csak annyiban hasonlít, hogy mindkettő sandbox TPS, aztán ennyi), de akkor is fura, hogy a Steam adatlapon még mindig nem cserélték le a dátumot. Nem akarok vészmadár lenni, de sajnos lehet, hogy a Rockstar is bizonytalan, és még tovább kell várnunk. Viszont ilyenkor csak arra szabad gondolni, hogy a halasztás mindig a nagyobb jó érdekében történik, és jobb lesz egy hibátlan játékkal játszani, mintha bugosan raknák elénk.
 

Egyébként az, hogy egy gépigényt mikor jelentenek be, nagyon változó. A Metal Gear Solid V: Ground Zeroes rendszerkövetelményeit csak a megjelenés napján tudtuk meg, a szintén január végén érkező Dying Lightét pedig már december elején bejelentették. Két-három hét az átlag, nagyjából a játékok aranylemezre kerülésével egyidőben véglegesítenek, úgyhogy igazából még fölösleges pánikolni, és számításba kell venni azt is, hogy az infót, hogy a gépigényt a múlt héten teszik közzé, csak egy Q&A végén hintették el, a Rockstarról viszont tudjuk, hogy még egy trailer bemutatóját is ünnepélyesen harangozza be. Mi ugyanúgy a nap 24 órájában figyelünk, ahogy megtudunk bármit, továbbadjuk, úgyhogy térjetek vissza gyakran, addig pedig tegyétek meg tétjeiteket, hogy lesz-e további halasztás vagy sem, bejelentik-e a gépigényt még idén vagy sem, illetve miért kell még tovább várnunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)