Hirdetés

Nézd élőben, ahogy a GTA V-ben tanul vezetni egy mesterséges intelligencia

|

Charles, a mesterséges intelligencia egyelőre inkább vérszomjas ámokfutó, mint a biztonságos közlekedés résztvevője, de idővel sokat fejlődhet a Grand Theft Auto V segítségével.

Hirdetés

A játékok készítői is folyamatosan új mesterséges intelligenciákon dolgoznak a háttérben, hogy minél élethűbb mellékszereplőkkel tölthessék meg egyre nagyobb világaikat, de a AAA játékok most máshogy is szolgálhatják egy MI fejlődését. Egy vállalkozó kedvű programozó éppen vezetni tanítja teremtményét a Grand Theft Auto V segítségével.

Hirdetés

Charles, akinek a kalandjait élőben követhetitek az alábbi élő streamben, egyelőre még nem túl okos, mivel csak az adott képkockán látható információk alapján dönti el, merre is menjen tovább. De készítője, Harrison Kinsley idővel némi memóriával is fel szeretné ruházni, hogy még okosabb lehessen.

Erre pedig szüksége is van a mesterséges intelligenciának, mivel a képernyőn látható információk alapján egyelőre elég buta döntéseket hoz olykor. Így például többször egymás után áthajtott egy gyalogoson, mivel a tolatás még nehézkesen megy, ha nekimegy valaminek, de néha teljesen véletlenül összejön neki egy-egy ugratás vagy trükk is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)