Hirdetés

Grand Theft Auto V - sosem volt tervben az egyjátékos kiegészítő

|

A Rockstar korábbi játékai után logikusnak tűnt, hogy idővel megjelenjen egy újabb történet, de ez valahogy mégsem történt meg. Mi állt a háttérben?

Hirdetés

Mind a Red Dead Redemption, mind pedig a Grand Theft Auto IV kiváló egyjátékos kiegészítőket kaptak, így valahol nyilvánvalónak tűnt, hogy a remekül sikerült Grand Theft Auto V történetet is idővel folytatja a Rockstar Games, de ez valahogy sosem történt meg.

Hirdetés

A Rockstar dizájn direktora, Imran Sarwar nemrég egy interjúban árulta el, hogy a csapat sosem érezte szükségét annak, hogy single player tartalmat adjanak ki a GTA V-höz miután már megjelent, habár nem azért, mert direkt így döntöttek volna, hanem elmondása szerint egyszerűen csak így jött ki a lépés:

"A GTA V-ben az egyjátékos rész már alapból is hatalmas méretű és mi úgy éreztük, hogy már teljes. Gyakorlatilag 3 játék volt egyben. A next-gen változatokra egy évet kellett rászánnunk, az online komponens is rengeteg erőforrást igénytelt, arról nem is beszélve, hogy készült a Red Dead Redemption 2."

Persze ez nem jelenti azt, hogy ne szeretnének a jövőben egyjátékos tartalmakat készíteni, hiszen Sarwar szerint a Rockstar továbbra is a történetmesélésben mozog igazán otthonosan:

"Nagyon szeretnénk egyjátékos kiegészítőket készíteni a jövőben. Imádjuk a single playert és hiszünk benne, hogy ha történetmesélésről van szó, akkor az online játékok a nyomába sem érhetnek az egyjátékos módoknak."

Nagy kár, hogy végül így sikerült, de ebben valószínűleg az is közrejátszott, hogy a GTA Online elég hamar hihetetlenül sikeres lett, így a Rockstar nyilván nem is látta értelmét, hogy bármi másba fektessen energiát, mint ahonnan az extra pénz jön.

Ti mit gondoltok? El tudtatok volna képzelni még egy-két történetet Michael, Franklin és Trevor főszereplésével? Vagy más történetszálakat Los Santosban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)