Hirdetés

Grim Fandango Remastered - ezek változnak (videók)

|

Jövő év elején jön a legendás Grim Fandango felújított kiadása. Most megtudtuk, az eredetihez képest pontosan miben lesz más.

Hirdetés

A Disney által bekebelezett, tavaly áprilisban szétbombázott LucasArts gyermeke volt a Grim Fandango, ami meghatározó szerepet töltött be mind a cég életében, mind a játékvilágban.

Ez volt az első olyan cím, aminél a SCUMM motort egy új 3D-s motorra, a GrimE-re cserélték, és ez volt az utolsó játék, amit Tim Schafer a LucasArts-szal együtt készített el. A Grim Fandango Remasteredöt, avagy a PlayStation 4-re, Vitára, Windows-ra, OS X-re és Linuxra megjelenő felújított kiadást szintén a Double Fine gondozza, és megtesz minden tőle telhetőt azért, hogy a rajongók egy kifogástalan újrakevert változatot kapjanak.

Az Indiecade-en kipróbálható volt egy demó, amiről többen is beszámoltak. Elmondásuk szerint az előre renderelt háttereket jól láthatóan feljavították, a 3D-s modelleket pedig teljesen újraalkották, de aki ragaszkodik a régi grafikához, az egy gombnyomással (vagy a DualShock 4 touchpadjának megérintésével) válthat. Alapvetően 4:3-as képarányt használ, de a fejlesztők gondolkodnak azon, hogyan lehetne igényesen megoldani a 16:9-et.

Az irányításon változtattak, egy felhasználó által készített modot implementáltak (természetesen a modder közreműködésével), így Manny irányítása sokkal egyszerűbbé vált. Aki a klasszikushoz ragaszkodik, választhatja azt is. Emellett a Melbourne-i szimfonikusok segítségével, akik a Broken Age zenéjét is rögzítették, újra felveszik a betétdalokat. Amolyan extraként ha játék közben megjelenik a bal felső sarokban egy csapó ikonja, és megnyomjuk a megfelelő gombot (PS4-en az L1-et), megtekinthetünk egy fejlesztői kommentárt.

Várjátok már? Az eredeti ugye nektek sem maradt ki?

A fenti kép az eredeti játékból származik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)