Hirdetés

Grimstorm - két hét alatt készült és ingyenes a Dark Souls és a Shovel Knight szerelemgyereke

|

Egy zseniális kalandjáték készült egy gamejamre, amiben egy kőkemény 2D-s harcok várnak ránk. The Dark Soul of Shovel Knight.

Hirdetés

A Gamejameken megvalósított ötletek között mindig akad egy mókás játék, amit érdemes teljesen kidolgozni, elég például a zseniális Screencheatre gondolni. Nemrég két hetet kaptak indie fejlesztők, hogy egy tetszőleges kalandjátékot hozzanak össze, ebből született az elég jól sikerült Grimstrom is.

A készítője, Nik Sudan szerint a játék megalkotásakor inspirálta például a Shovel Knight, - ami a látványvilágon messziről látszik - de merített ihletet a Legend of Zelda-játékokból, és a Dark Soulsból is. A végeredmény pedig elég szórakoztató lett: egy várat kell újra és újra megrohamoznunk, a bent található ellenfeleket pedig egy erősen DS-szerű, csak támadásra és blokkolásra alapuló rendszerben páholhatjuk el, beleértve a bossokat is.

Ha meghalunk (már pedig meg fogunk halni), akkor pedig a bejárattól indulunk újra, és bár velünk együtt az ellenfelek is respawnolnak, a különböző kulcsokat megtarthatjuk, ahogy az általunk megnyitott átjárók sem zárulnak be. Így nem csak a harcba tanulhatunk bele egyre jobban minden egyes nekifutással, hanem a pályát is jobban megismerhetjük, és egyre több rövidítést találhatunk rajta. Ha szeretnétek kipróbálni a Grimstormot, innen ingyen letölthetitek, a gamejam egészéről itt olvashattok, Nik játékait pedig a saját weboldalán nézhetitek meg.

Nektek melyik játék tetszett legjobban a gamejamekre készült alkotások közül?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)