Hirdetés

GTA: Chinatown Wars - Csalódást keltő eladások

|

Bármilyen lehetetlennek tűnik, mégis bekövetkezhet az, hogy egy GTA epizód anyagi bukásnak bizonyuljon. Jelenleg ez a veszély fenyegeti a GTA: Chinatown Wars-t.

Hirdetés

Sokak arcizma kezdett furcsa rángatózásba, amikor a Rockstar bejelentette, elkészít a Nintedo duplaképernyős marokkonzoljára is egy Grand Theft Auto epizódot. A cégvezetés a Grand Theft Auto IV rekordeladásai miatti hurráoptimizmustól megrészegülten úgy saccolta, az első évben simán elpasszolnak két millát a GTA: Chinatown Wars címre keresztelt, Nintendo DS-re írt kiadásból. Úgy gondoltuk, hogy erre minden esélyük meg van, hiszen sikerrel idézték meg a stílusteremtő sorozat első két epizódjának szellemét. Nem így történt...



A sorozat ellenzői most újfent megtapasztalhatják "A legszebb öröm a káröröm." örökbecsű mondását, ugyanis március hónap folyamán az Egyesült Államokban kevesebb, mint 89.000 GTA: Chinatown Wars talált gazdára. A Take Two illetékese, Doug Creutz imígyen kommentálta a történteket: "A remek kritikák ellenére hatalmas csalódást jelentenek a 89.000 eladott példány, ami nem csak az eredetileg várt 400-450 ezer, induláskor eladott példánynál meghúzott várakozásainkat, hanem a frissebb, 200-250 ezres becslésünket is jóval alulmúlta." Ennek következtében most már úgy számol a cégvezetés, hogy jó, ha a félmilliós határt elérik az első év során.



Creutz igazoltnak látja azt a teóriát, hogy külső szereplők csak rendkívüli nehézségek árán érhetnek el sikert a Nintendo platformjain. Hiába ültették át legnépszerűbb szellemi terméküket a világ legjobban fogyó konzoljára, hiába zengett ódákat a szaksajtó, szerinte meglehet, hogy a konzol vásárlói között csak elvétve találunk olyan játékosokat, amelyek ízlését eltalálná egy GTA.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)