Hirdetés

GTA III - Top 5 mod

|

Amíg a GTA V-re várunk, összeszedtünk nektek egy csokrot a legfontosabb és legemlékezetesebb Grand Theft Auto III modok közül.

Hirdetés

A GTA sorozat egyes epizódjai a hosszú élettartamukat részben annak köszönhetik, hogy a szériához köthető a játékvilág egyik legszorgalmasabb, és legaktívabb modding közössége. Az egyes epizódok után még hosszú évekkel is érkeznek a játékmenetet variáló modok, illetve az új, egyedi tartalmak. Ez a tendencia a Grand Theft Auto 3-mal lendült fel igazán, így a sorozatról való megemlékezésünk keretében az első hullámból válogattunk össze pár különleges darabot.

5. IMGTool

Logikus választás volt az IMGTool, mint a lista első eleme, hiszen ez volt minden mod egyik alapköve. Ezzel kis programmal bárki fel tudta tárni a játék adataiban szereplő különböző modelleket, textúrákat, és szabadon babrálhatott velük, hogy aztán vissza eszkábálja őket a játékba. Az újabb részekhez ugyan léteznek már gördülékenyebb megoldások, de akkoriban ez volt a modok telepítésének elsődleges módja.

4. GTA Setting Manager

Az aprólékos bütykölés nyomvonalán továbbhaladva a kreatívabb elmék (és persze a kifinomultabb modderek) határtalan szórakozásra találtak ebben a kis alkalmazásban, amelynek fő funkciója az volt, hogy az autók létező összes tulajdonságát szerkeszthetővé tette. A tömeg, a súrlódás, a motor hajtóereje megfelelő kombinációban merőben eltérő, illetve botrányosan szórakoztató eredményekhez vezettek.

3. Real GTA III

A sorozatnak mindig egy fontos mérföldkövét képezték a kitalált márkanevek és városok, amelyek licencek hiányában próbálták a leginkább közelíteni az eredetit, általában egy kis gúnyos humorral megfűszerezve. Nem mindenki akart ennyinél megállni, így egy csapat modder fogta magát, és kicserélte az összes márkát és autót a valódi megfelelőjére, valamint új modellekkel és városrészekkel még közelebb hozta a valóságbeli megfelelőjéhez, New Yorkhoz. Az Americana híveinek kötelező.

2. Back To The Future: Liberty City

Kevés olyan film létezik, ami annyira ikonikus, és annyi emlékezetes pillanattal járult hozzá a modern popkultúrához, mint a Vissza a jövőbe. Hasonlóan vélekedtek az alábbi mod készítői is, akik mindenféle módon próbálják elhozni a DeLorean élményt Liberty City világába: teljesen működőképes autó, különböző idősíkok, újrajátszható jelenetek. A mod ugyan még nem teljesít mindent az ígért csodákból, de folyamatos fejlesztés alatt áll, és minden kiadással egyre impozánsabb.

1. Multi Theft Auto

Minden klasszikus modder játékban létezik az a mod, ami definiálja a játékot. Ami akkora hatást gyakorol a közösségére, hogy a kettő egymástól végül elválaszthatatlanná válik. Ilyen volt a Half-Life esetén a Counter Strike, vagy a Warcraft III-hoz kötődő DOTA, és azt hiszem ugyanezt a szerepet tölti be a Multi Theft Auto. Az első MTA óta már hatalmas utat járt be ez a módosítás, de akkor történelmi pillanatnak bizonyult, és egy új korszak kezdetét jelentette a multiplayer világában, így azt hiszem megérdemli az első helyet, és a legbefolyásosabb mod címét is egyben.

Ti melyik Grand Theft Auto 3 modokra emlékeztek szívesen?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)