Hirdetés

GTA IV: a kenguruk cenzúrázva tolják majd?

|

A világon majdnem mindenhol sikerült elérni, hogy cenzúra nélkül jelenhessen meg a GTA IV. Majdnem... Kivéve az ausztráloknál…

Hirdetés

Ausztráliában a cenzúra „atyaúristene” az Office of Film and Literature Classification (OFLC), amelyik már jó párszor kegyetlenül kitiltott az országból pár játékot: például a Reservoir Dogs-ot is. Az OFLC a „nem nagyon szeretjük errefelé az ilyen GTA-kat…” hozzáállással kezeli a Rockstar játékait is: a GTA III-at és a San Andreas-t egyaránt leszedették anno az üzletek polcairól hasonló okokból. Végül visszakerültek, de csak komoly cenzúra árán. Mivel a Rockstarnak ezzel valószínűleg már tele lehetett az összes hócipője, ezért állítólag megelőző hadmozdulattal saját maguk nyesték meg a GTA IV-et, csakhogy átmehessen az MA15+ ratingen, amely ott a legmagasabb, amit játék kaphat. Ha ezt a szintet nem éri el, akkor az adott címet egész egyszerűen kitiltják az országból. Jellemző módon olyan más médiumok, mint például a filmek, a „csak 18 éven felülieknek” plecsnivel is vígan az országban maradhatnak, az egyedüli megkülönbözetést a játékok kapják. „Hát mer’ ez játék, szal gyerekeknek van!” – értitek?

prosti_1_k.jpg
szomorukenguru_k.jpg
Egy szomorú ausztrál GTA fan...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)