Hirdetés

32,5 milliónál a GTA V eladásai, tíz next-gen játék készül - a Take-Two jelent

|

A Grand Theft Auto V, a BioShock Infinite és az XCOM: Enemy Within kiadója nyilvánosságra hozta közeljövőre vonatkozó terveit és az elmúlt negyedév pénzügyi adatait. Nem tervezik bejelenteni a GTA V-öt PC-re.

Hirdetés

A Grand Theft Auto V tavaly október végéig 29 millió példányban talált gazdára, de a játék továbbra is annyira népszerű, hogy az eladások decemberben elérték a 32,5 milliót.

Míg tavaly ugyanilyenkor a Take-Two GAAP nettó bevétele 415,8 millió dollár volt, most 1,86 milliárdot sikerült elérni. A nettó jövedelem 578,4 millió lett szemben a tavalyi 70,9 millióval. A cég jelenleg 972,2 milliós vagyonnal rendelkezik. 

Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója szerint a sikerben és az elképesztő növekedésben nem csak a Grand Theft Auto V iránti lehengerlő kereslet, de az NBA 2K14 és a WWE 2K14 franchise-on belüli rekordot beállító indulása is közrejátszott, nem beszélve a GTA Online-ból befolyó, digitális értékesítésből származó bevételről.
 

 A GTA Online-t egyébként a GTA V vásárlóinak körülbelül 70 százaléka próbálta ki. A göröngyös indulás után a befektetők érthető okokból tették fel a kérdést, hogy sikerült-e a problémák okozta bevételkiesést pótolni. A kiadó állítása szerint nem igazán koncentrál a felzárkózásra, amíg a játékosok továbbra is szeretik a GTA Online-t, mivel elsődleges célja, hogy boldogítsa a felhasználókat a free-to-play játékkal. Nem kételkednek abban, hogy megéri üzemeltetni.
 

Ami a jövőt illeti, bejelentették az XCOM: Enemy Unknown: The Complete Editiont, ami márciusban jelenik meg PC-exkluzívként, valamint szó esett egy történetalapú GTA V DLC-ről, amiről részleteket ismét nem tudtunk meg, de már nem kell sokat várni a leleplezésre.

A Take-Two-nál jelenleg tíz új játék készül next-gen konzolokra, de sokáig szeretnék támogatni még a PS3-at és az Xbox 360-at is. Utolsó PlayStation 2-es játékuk, a Major League Baseball 2K12 2012 márciusában jelent meg, a forgalmazást nem rég állították le.
 

Nem sikerült kihúzni a vezetőkből az Evolve és a BioShock Infinite: Burial at Sea Episode 2 megjelenési dátumát, és eddig be nem jelentett címeket sem hoztak nyilvánosságra. A kiadó egyik legfontosabb megjelenésének jelenleg az Evolve-ot tartja. A GTA V next-gen portjairól senki nem volt hajlandó beszélni, ahogy a PC-s portról sem kívántak semmit mondani.
 

A Take-Two az Egyesült Államok legsikeresebb kiadója lett tavaly. Részvényeiből 16,24 milliót vásárolt vissza, 276,8 millió dollárért. A cég fejlesztői közül a Rockstar a mobilos GTA: San Andreasszal, a 2K az NBA 2K14-gyel (5 millió eladott példány), a WWE 2K14-gyel és a Borderlands 2-vel (8,5 millió eladott példány) tartolt még.

A cég tehát abszolút sikeres negyedévet zárt, reméljük az idei megjelenésekkel is sikerül majd hasonlóan odacsapniuk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)